Open Velserboekse kampioenschappen

Mijn tweede grote toernooi. Ik vond het heel spannend om te zien of ik nu genoeg had geleerd om eens een wedstrijdje te winnen. De eerste wedstrijd lukte dat nog niet. Mijn tegenstander wist mij in een houdgreep te krijgen. Daar was geen ontsnappen aan. Ippon verlies. De tweede wedstrijd ging al veel beter. Ik kon mijn tegenstander in de houdgreep krijgen en won met ippon! Mooi zo, mijn dag kon al niet meer stuk. Mijn derde wedtrijd moest ik tegen mijn clubgenootje Daan Verduin. Ik scoorde eerste twee keer een yugo door een overname en kreeg daarna Daan in de houdgreep. Hij wist zich los te maken maar het was toch goed voor een waza-ari. Weer gewonnen!. De vierde westrijd was tegen Daan Groskamp. Ik had net gezien dat hij een partij met een mooie worp wist te winnen. Een uchi mata, die kan ik nog niet eens. Gelukkig kon hij mij niet zo snel op de grond krijgen. Ik verloor mijn wedstrijd wel met 2 keer yugo. Jammer, maar mijn dag was wel geslaagd met twee keer winst.