Tweede plaats op Judo X toernooi

Vandaag deed ik weer mee met het Judo X toernooi dat door onze club wordt georganiseerd.
Vorig jaar werd ik tweede en dat wilde ik dit jaar minsens ook weer worden.
Mijn eerste wedstrijd ging tegen Johnny Manvis. Hij is een moeilijke tegenstander. Ik was hem al een keertje tegengekomen in het ontwikkelingstoernooi. In het begin van de wedstrijd scoorde ik een waza-ari. Daarna kreeg Johnny mij in een houdgreep. Gelukkig wist ik daar op tijd uit te komen. Koka voor Johnny. Daarna wist ik Johnny met een tai-otoshi te vloeren. Weer Waza-ari dus Ippon.
De tweede en derde wedstrijd had ik niet zoveel moeite mee. Ik won beide met ippon.
De laatste wedstrijd ging tegen Daan Verduin. Ik maakte een binnenwaartse haak maar dat liep niet goed af. Daan kreeg een score. Later in het grondgevecht moest ik het onderspit delven. Daan pakte mij stevig in een yoko-shiho-gatame. Daar kon ik niet meer uitkomen.
Dus drie van de vier wedstrijden gewonnen: Weer tweede plaats. Daar ben ik zeker tevreden mee.
2e prijs judo X