Voorronde NH kampioensch. NHN

Een belangrijke wedstrijd, Ik had veel geoefend en ik was ingeschreven in de gewichtsklasse -27kg. We gingen al vroeg op pad naar Anna Paulowna. ’s morgens nog op de weegschaal gestaan omdat ik de laatste weken toch flink aan het groeien was. Mijn gewicht was 26,5, dat zat dus wel goed.
Bij de weging in Anna Paulowna bleek dat niet zo te zijn, Zelfs in mijn onderbroek ging de naald niet onder de 28kg. Dat betekende dus dat ik in de klasse van -30kg moest meedoen. Bovendien moest ik nog drie uur wachten voordat ik aan de beurt was. Daar had ik niet op gerekend.
Ik kon wel mooi mijn clubgenootjes aanmoedigen. Ferron Touw werd mooi eerste in de klasse -24 en Daan Verduin werd derde in de klasse -27kg.
Toen was het mijn beurt. De eerste wedstrijd ging wat stroef. Ik kreeg mijn favoriete pakking niet maar won toch met waza-ari door een o-soto-gari. De tweede wedstrijd ging ook goed. Ik gooide mijn tegenstander met een o-goshi en scoorde een waza-ari. Weer gewonnen. De derde wedstrijd ging tegen Ditte Bruil. Wat is dat meisje sterk. Ze kreeg me in een houdgreep waar ik niet meer uitkwam. Verloren dus. De vierde wedstrijd ging tegen Ricardo. Daar had ik met het ontwikkelingstoernooi van verloren dus ik was op mijn hoede. We scoorden allebei niet en de scheidsrechter gaf het voordeel aan Ricardo. De 5e wedstrijd moest ik winnen om in de kruisfinales te komen. Ik kreeg mijn tegenstander twee keer in een houdgreep. Hij probeerde nog van de mat te kruipen maar dat lukte net niet. Weer gewonnen met ippon!
In de kruisfinale begon het al meteen goed. Binnen een paar seconden scoorde ik door een overname tani-otoshi. Omdat we bijna gelijk op de grond vielen dacht ik eerst dat ik had verloren. Gelukkig was dat niet zo. Ippon voor mij! De tweede wedstrijd van de kruisfinale ging niet zo best. Ik moest tegen een sterk meisje en verloor door een houdgreep. Toen moest ik weer tegen Ditte Bruil, Ook nu had ik geen kans. Ze gooide me met een harai-gossi. Helaas. Zevende plaats dus niet naar de Noord-Hollandse kampioenschappen, ook niet als reserve. Toch eigenlijk niet slecht voor de eerste keer in deze klasse. En er deden meer dan 30 mee.