Derde plaats Dun Hong Nieuwjaarstoernooi

Vandaag weer na twee weken op de mat. Voor het eerst bij de B-pupillen dus maar eens zien hoe het gaat.
Ik heb de training wel gemist. Dat merkte ik al in de eerste wedstrijd. Tegen Sacha Bos van dojo ’t Loo was ik nog niet zo geconcentreerd. Sacha veegde mij en won met Ippon. Mijn tweede wedstrijd was tegen mijn clubgenootje Jelmer Touw. Tegen Jelmer wist ik dat ik niet zoeveel kans zou hebben. Jelmer werkte mij tegen de grond en ik kwam in een houdgreep. Ik deed wel mijn best om los te komen maar dat lukte niet. In de derde wedstrijd kwam ik in het begin een yugo achter. Daarna wist ik mijn tegenstander in een houdgreep te krijgen. Tot mijn verbazing werd dat punt bij mijn tegenstander geteld. Toen probeerde ik mijn favoriete worp, een tani-otoshi. Hij viel meteen op zijn rug en ik won met ippon.
Klik hier voor een filmpje (quicktime)
Het bleek dat Sacha Bos, mijn laatste tegenstander en ik alle drie even veel punten hadden gehaald. Dus we moesten met z’n drie├źn nog een kleine poule tegen elkaar. Ik verloor weer van Sacha Bos. Maar nu ging de strijd gelijk op. Ik had twee yugos, maar hij scoorde een waza-ari. Ik was heel boos op mijzelf want ik had tweede willen worden. De laatste wedstrijd ging dus om de derde plaats. Ik scoorde een yugo, een koka en nog een yugo. Derde plaats dus.
Zo begint het jaar dus in ieder geval goed met een podiumplaats. Morgen weer trainen.

000a_dunhongkesa2006.jpg 000b_dunhongpodium2006.jpg