Puntencompetitie

Vandaag was er weer puntencompetitie in Bovenkarspel. Ik had er wel zin in want ik hoef nog maar drie wedstrijden te winnen om een groen pakje te scoren.
De eerste wedstrijd tegen Daan Verduin duurde maar kort. Ik wilde iets nieuws proberen. Daan had het snel in de gaten en vloerde mij met een voetveeg. Ippon tegen, afgelopen.
De tweede wedstrijd ging tegen Lennart Kuin. Ik probeerde eerst een o-goshi. Lennart stapte opzij, maar ik pakte zijn been en gooide hem op de grond, Ippon.
De derde wedstrijd ging tegen mijn vriend Shane Weeland. De wedstrijd ging gelijk op en er waren geen scores. Ik vond wel dat ik meer aanviel, maar de scheidsrechter gaf toch hiki wake, gelijk dus.
Tegen René Sasbrink ging het ook prima. Ik wierp hem met een ko-uchi-maki-komi. Dat leverde mij een waza-ari op. Ik kreeg hem meteen in een houdgreep en dat leverde mij na 20 seconden de overwinning op.
De laatste wedstrijd stond ik tegenover Sander Brekelmans. Ik had goed gekeken in de eerdere wedstrijden en ik had gezien hoe hij steeds won. Eerst kreeg Sander een shido omdat hij mij sloeg om mijn pakking los te maken. Daarna probeerde hij zijn koshi-guruma. Daar had ik op gewacht en ik nam hem over met een tani-otoshi.
Klik hier voor een filmpje (quicktime)
Weer gewonnen dus. Punten genoeg voor mijn groene pakje