3e plaats Judotoernooi de Uitkomst

Vandaag deed ik mee aan het judotoernooi van de Uitkomst in de gezellige dojo in Anna Paulowna.
In mijn categorie -30kg deden 24 jongens en meisjes mee, verdeeld over 4 poules.

De eerste wedstrijd wist ik makkelijk te winnen door mijn tegenstander te werpen met ko soto gari en hem vast te houden met kesa gatame. Ippon.
De tweede wedstrijd leek wel wat op de eerste. Heel snel kreeg ik mijn tegenstander in een kesa gatame. De wedstrijd was binnen dertig seconden afgelopen. Ippon.
De derde wedstrijd had ik wat meer moeite mee. Mijn tegenstander kreeg mij op de grond. Koka tegen. Daarna kon ik hem werpen met een ko uchi gari. In het grondgevecht kreeg ik hem in een yoko shiho gatame. Weer ippon.
De vierde wedstrijd ging wat rommelig. Ik kreeg mijn tegenstander op de grond, maar het was niet echt een worp. Gelukkig kreeg ik hem op de rand van de mat in een stevige kesa gatame. Weer ippon.
De vijfde westrijd moest ik tegen een meisje. Zij kwam snel op mij aflopen. Ik kon haar goed pakken en met een mooie o-goshi op de grond gooien. De wedstrijd had maar zeven seconden geduurd. Ippon en eerste in mijn poule. Klik hier voor een filmpje (quicktime)
🙂
Acht jongetjes gingen door in de kruisfinales.
De zesde wedstrijd ging niet goed. Ik probeerde een o-goshi maar werd gegooid met een tani otoshi. Nou moe, gepakt met mijn eigen specialiteit. :-( Nu moest ik alles winnen om nog op het podium te komen.
De zevende wedstrijd ging weer beter. Deze won ik weer door kesa gatame, ippon.
De achtste wedstrijd wist ik mijn tegenstander met een tani otoshi te werpen. Ippon voor mij.
Om de derde plaats stond ik weer tegen het jongetje waarvan ik eerder had verloren. Ik zette alles op alles maar kreeg toch een yugo tegen. Toen ik ko soto gari bij hem probeerde sprong hij omhoog en wist ik hem om te draaien en te werpen voor een ippon. 😀 Hoera derde prijs voor mij!
Daniël Sterk werd eerste, Jan-Willem Verbruggen werd tweede.

3e plaats foto van het podium ik heb de 3e prijs

2 gedachten over “3e plaats Judotoernooi de Uitkomst”

  1. wow, alweer zo goed gejudood! En wat veel wedstrijden moest je winnen voor je 3e prijs.
    Volgens mij kan jij allang meedoen aan de grotere toernooien!
    Groetjes Daan

  2. Bedankt voor de complimenten. Tot ziens in Den Helder en in Almere. Misschien gaan we wel tegen elkaar judoën

Reacties zijn gesloten.