4e plaats B-pupillentoernooi Anna Paulowna

Vandaag deed ik mee aan het ontwikkelingstoernooi voor Pupillen-B in Anna Paulowna. Onze coach Niels reed met ons mee en zo kon ik me alvast een beetje voorbereiden. Ik wilde niet weer de eerste wedstrijd verliezen dus we hadden een goede warming-up afgesproken. Daan Schipper deed mee bij de categorie -27kg en we zouden wat ne-waza doen om warm te worden.
Ik was ingedeeld in een poule van zes jongens -30kg dus ik moest flink mijn best doen om in de prijzen te vallen.
De eerste wedstrijd ging tegen Donny Biljouw. Ik kreeg hem snel op de grond met een ko soto gake (yugo) en kreeg hem meteen in een kesa gatame. Die liet ik niet meer los. Ippon en mijn eerste wedstrijd nu eens gewonnen .
De tweede wedstrijd ging tegen Jonas Danen. Ik kon hem snel werpen met een o soto gari en ik kreeg daar een yugo voor. Het grondgevecht ging goed en ik kreeg ook Jonas snel in een kesa gatame. Weer ippon.
De derde wedstrijd moest ik tegen Thijs Klaver. Ik kon mooi zijn been pakken en hem werpen kuchiki dai oshi. Dat levere mij een waza-ari op. Daarna deed ik hetzelfde en toen kreeg ik er ippon voor.
De vierde wedstrijd tegen Wouter Gevaert kon ik mooi overnemen met een ko uchi gari. Weer ippon.
Klik hier voor een filmpje (quicktime)
De vijfde wedstrijd was tegen Tjeerd Vermeulen hij had ook vier wedstrijden gewonnen dus deze ging om de eerste plaats in de poule. Bij hem lukte mijn favoriete worp weer eens. Ik gooide hem mooi tegen de grond met een tani otoshi. Weer ippon en vijf wedstrijden op rij gewonnen.
Klik hier voor een filmpje (quicktime)
Toen kwamen de kruisfinales. Daar stond ik tegenover Jan-Willem Verbruggen. Hij gooide mij met een uchi mata en dat was dat. Ik baalde er flink van.
Voor de derde plaats moest ik weer tegen Tjeerd Vermeulen. Ik wierp hem eerst met een o soto gari waarvoor ik een yugo kreeg. Toen probeerde ik weer mijn favoriete worp, maar daar had Tjeerd rekening mee gehouden. Hij draaide zich snel om en nam de worp over. Toen stond ik een waza-ari achter. Het grondgevecht was zwaar en op een gegeven moment kreeg Tjeerd mij in een kesa gatame. Hij leunde op mijn nek en dat deed zo zeer dat ik afklopte. Verloren dus. Weer balen. Geen prijs voor mij vandaag 🙁
Ik was flink teleurgesteld 😐 , maar toen ik thuis was vond ik het toch eigenlijk wel knap dat ik zeven wedstrijden had gedraaid en daarvan vijf met ippon had gewonnen 😀 .

Tijdens de wedstrijd Kuchiki Dai Oshi

5 gedachten over “4e plaats B-pupillentoernooi Anna Paulowna”

 1. Hoi Tijmen,
  Goed gedaan hoor, 4e in Anna Paulowna. Je bent wel sterker geworden zeg!

  Ik doe ook mee aan het vuurtorentoernooi. Ik sta in de -28kg en jij?

  groetjes Daan

 2. Eerst dacht ik dat ik ook in de -28 zou staan. Misschien wordt dat toch de -31.
  Vandaag in Anna Paulowna woog ik precies 30kg.

 3. hi Tijmen,

  via de site van Daan kwam ik op jouw mooie weblog. Ik heb ook een eigen site. Misschien komen we elkaar wel eens tegen.

  groet,
  ruben

 4. Hoi Ruben,
  Jij hebt ook een mooie site zeg.
  Ik zie dat jij een echte topper bent.
  Ik heb een link naar jouw site in mijn weblog gezet
  groetjes, Tijmen

Reacties zijn gesloten.