3e plaats voorronde NH-kampioenschappen

Vandaag was de voorronde voor de NH-kampioenschappen. Dit zijn ook wel de kampioenschappen van Noord-Holland Noord. We vertrokken vanmorgen weer naar Anna Paulowna waar alle rayonwedstrijden worden gehouden. Ik had er veel zin in en ik was vanmorgen extra vroeg opgestaan.
Ik deed mee in de klasse -30kg. Van onze club deden ook Jelmer Touw en Igmar van Marle mee.
Het was de eerste keer dat ik aan deze kampioenschappen meedeed bij de B-pupillen. Dus ik zou al blij zijn als ik de kruisfinales zou halen. Er waren drie poules. De beste twee per poule gingen naar de kruisfinales. Ik zat in een poule van zes judoka’s. Ik moest dus zeker vijf wedstrijden draaien.
De eerste wedstrijd was tegen Anouska Petrovic. Zij gaf mij een cadeautje door zo in te komen dat ik haar meteen kon werpen met o-soto-gari. Na vier seconden was de wedstrijd afgelopen Mooi, mijn eerste wedstrijd gewonnen met ippon.
Klik hier voor een flimpje (quicktime)
De tweede wedstrijd was tegen Tjeerd Vermeulen van Frits van der Werff. Van hem had ik al een keer gewonnen en een keer verloren. Deze keer verloor ik met een houdgreep. Jammer.
De derde wedstrijd was tegen Ditte Bruil van Randers de Geus. Tegen dit sterke meisje had ik bij de A-pupillen al twee keer verloren. Dit keer kon ik ook niet winnen. Balen dus voor mij. Mijn kansen op de kruisfinales werden heel klein. Papa en de vader van Jelmer zeiden dat alles nog mogelijk was en dat ik dus goed moest verder judoën. Zo gezegd zo gedaan.
De vierde wedstrijd was tegen Wouter van der Veldt, van Tom van der Kolk. Ik scoorde een waza-ari met tani-otoshi. De houdgreep kon ik niet lang genoeg vasthouden. Later kon ik zijn ko-uchi-gari overnemen. Ippon voor mij.
De vijfde wedstrijd stond ik tegenover Marc Korver. Ik gooide Marc met tani-otoshi maar ik viel zelf ook erg hard. Toen de scheidsrechter ippon riep dacht ik dus dat ik had verloren. Gelukig was dat niet zo.
Het bleek dat drie jongetjes in mijn poule op de tweede plaats geëindigd waren. We mochten alledrie naar de kruisfinales. Acht judokas gingen dus verder voor de prijzen. Igmar was daar jammer genoeg niet bij.
De zesde wedstrijd moest ik tegen Maxx Bruin van Randers de Geus. Maxx was al meteen veel sterker. Hij wierp mij met ko-soto-gari. Ippon tegen.
De zevende wedstrijd was Nino de Visser mijn tegenstander. Hij had groene band en ik had hem al heel goed zien judoën. Het ging beter dan ik dacht. Nino liep om mij heen en ik kon hem op de grond sturen. Ippon voor mij.
Om de derde plaats stond ik weer tegen Wouter van der Veldt. Wouter ging goed van start. Hij gooide mij voor een waza-ari en kreeg mij meteen in de houdgreep. Gelukkig kon ik er op tijd uitkomen. Maar hij kreeg er wel een koka voor. Nu zette ik alles op alles. Ik pakte zijn been en gooide hem op zijn rug. Ippon! en de derde plaats voor mij! 😀
Volgende week dus naar Beverwijk. Dit had ik nooit verwacht. Ik ben dus errrrrg trots.
Jelmer Touw werd eerste, Max Bruin werd tweede, Christa Keijner werd derde, gedeeld met mij.
P.S. op de website van de judobond sta ik op de vierde plaats dat klopt niet hoor, er waren twee derde plaatsen

3e plaats voorronden NH-Noord

3 gedachten over “3e plaats voorronde NH-kampioenschappen”

  1. Wouw Tijmen! Dat heb je super gedaan!
    Tot volgende week in Beverwijk!

    Groetjes Daan

  2. Hoi Tijmen.

    Super gedaan hoor een gave derde plek. Nu goed trainen voor het kampioenschap voor Noord Holland en wie weet……….

    Ga zo door !!!

Reacties zijn gesloten.