Groene pakje

Vandaag was er weer puntencompetitie. Iedere wedstrijd die je wint krijg je één punt. Voor elke tien punten krijg je een pakje. Voor 10 punten wit, 20 punten geel, 30 punten oranje enzovoort. Tot deze keer had ik 41 punten gescoord. Vandaag krijg ik dus mijn groene pakje.
De eerste wedstrijd ging tegen Valentijd Tilder. Ik wierp Valentijn met o-soto-gari. Hij draaide op zijn buik, maar ik kon hem kantelen. Daarna kreeg ik hem in een stevige yoko-shiho-gatame. Ippon.
De tweede wedstrijd was tegen mijn vriend Shane Weeland. Ik train vaak met hem en we zijn ongeveer even sterk. Eerst scoorde ik een koka en toen een yugo. Daarna scoorde Shane een yugo met een overname. Vlak voor het einde van de wedstrijd kon ik hem werpen met een tai-otshi. Waza-ari.
De derde wedstrijd was tegen Daan Schipper. Van Daan won ik door kesa-gatame. Ippon.
Toen werd ik naar voren geroepen en kreeg ik mijn groene pakje van meester Eric Bos.
De vierde wedstrijd was tegen Sander Brekelmans. Ik kreeg een waza-ari voor de-ashi-barai. Daarna kreeg ik hem in kuzure-kesa-gatame. Waza-ari awasete ippon.
Vier punten gescoord dus vandaag. In totaal 45. Op naar mijn blauwe pakje.
Morgen gaan we naar Den Helder voor het Vuurtorentoernooi van Dun Hong. Ik doe mee ik de klasse -31kg. Sander, Shane en Jelmer doen ook mee in mijn klasse.

Groene pakje