Noord-Hollands kampioenschap

Vandaag deed ik mee aan de kampioenschappen van Noord-Holland bij de B-pupillen -30kg. Van onze club Bos/Meester hadden zich ook geplaatst: Jelmer Touw (-30kg), David van Houten (-42kg) en Paul Indy van Marle (-42kg).
In mijn klasse deden zestien judoka’s mee. We begonnen in poultjes van vier. De eerste twee zouden zich plaatsen voor de kruisfinales.
De eerste wedstrijd stond ik tegenover Daan Groskamp. Daan is een goede judoka. Vorig jaar had ik al twee keer van hem verloren. Daan verschalkte mij met een uchi-mata. Ippon, dus verloren.
De tweede wedstrijd was Maxx Bruin mijn tegenstander. In de voorronde had ik al tegen hem gevochten in de kruisfinales. Toen verloor ik. Maxx is een stuk groter dan ik maar ik wilde me niet zomaar laten pakken. Ik knokte voor wat ik waard was, maar ik kon niet voorkomen dat Maxx een waza-ari, een koka en daarna een ippon scoorde. Tweede verlies, dat betekende dat ik mij niet meer kon plaatsen voor de kruisfinales.
In de derde wedstrijd wilde ik de eer van de dag redden. Ik moest tegen Romy de Booij van Budo club Krommenie. Tegen haar ging het beter. Ik kon haar been pakken en haar werpen voor waza-ari. De houdgreep kon ik 20 seconden vasthouden waza-ari awasete ippon. Gewonnen dus. Mijn dag was weer goed. Ik was al heel trots dat ik me geplaatst had en ik had tenminste nog een westrijd gewonnen.
David en Paul Indy hadden zich helaas ook niet geplaatst voor de kruisfinales.
In de kruisfinales heb ik Jelmer Touw aangemoedigd. Hij heeft al zijn wedstrijden gewonnen en heeft dus zijn kampioenschap geprolongeerd. Roy Schipper werd tweede, Daan Groskamp en Christel Keijner werden gedeeld derde.

Houdgreep tijdens N-H kampioenschap

4 gedachten over “Noord-Hollands kampioenschap”

  1. Hoi Tijmen, mooie website.
    Jammer geen kruisfinale, maar gelukkig ook nog een wedstrijd gewonnen.
    Op naar de volgende wedstrijd.

    Groetjes tante els

  2. hee tijmen we hebben nu ook quiktime duz we kunnen nu wel al je filmpjes zien

    groetjes mike (je neef)

Reacties zijn gesloten.