Vuurtoren Toernooi Dun Hong

Vandaag deed ik mee aan het Vuurtoerentoernooi van Dun Hong in Den Helder. Toen we vanochtend opstonden was alles wit. Het had flink gesneeuwd. Onderweg naar Den Helder moesten we rustig rijden want op de snelweg was het nog glad.
Bij de weging hoorde ik dat ik in een poultje zat van vier jongens. Jelmer Touw, Shane Weeland, een jongetje dat Steven heet en ik. Drie van de vier dus van onze eigen club.
Toen de wedstrijd begon bleek dat Shane er niet was. Waarschijnlijk door de sneeuw.
De eerste wedstrijd was tegen Jelmer Touw. Zoals verwacht kon ik niet winnen. Jelmer wierp mij mooi. Ippon tegen.
De tweede wedstrijd was dus meteen mijn laatste. Steven wierp mij met een o-soto-gari. Hij kreeg daar een yugo voor. Ik deed nog erg mijn best en wist hem twee keer te werpen. Helaas vond de scheidsrechter dat dat geen punt waard was. Na twee minuten dus verloren.
Ik kreeg uiteindelijk toch nog de derde prijs en ik mocht op het podium. Ik had liever nog wat wedstrijdjes gevochten.

Podium Vuurtorentoernooi Alle deelnemers van Bos-Meester
nagekomen bericht:
krantenknipsel