30e Bloembollentoernooi

Vandaag weer eens op pad naar Anna Paulowna, om mee te doen aan het 30e Bloembollentoernooi van judovereniging de Uitkomst. We waren al vroeg in de sporthal zodat ik kon zien dat bij de A-pupillen Ferron Touw een eerste plaats haalde, Daan Verduin een derde plaats en Thijs Kamna een eerste plaats.
Om kwart over tien waren de B-pupillen aan de beurt en kon ik op de mat.
Er was een poulesysteem en de beste twee van de poules zouden in de kruisfinales gaan strijden om de prijzen. In mijn klasse -30kg waren drie poules van zes judoka’s.
De eerste wedstrijd ging goed. Mijn tegenstander wilde steeds een heupworp inzetten maar kwam niet goed door. Toen hij het de derde keer probeerde kon ik hem simpel overnemen en hem neerleggen met tani-otoshi. Ippon, gewonnen.
De tweede wedstrijd stond ik tegenover een sterke tegenstander. In het begin van de wedstrijd kon hij mij werpen met harai-goshi voor een yugo. De rest van de wedstrijd voelde ik wel dat ik overwicht had, maar ik kon dat niet omzetten in punten. Verloren dus.
De derde wedstrijd ging ik aanvallend van start. Een seoi-nage mislukte waardoor ik op mijn knieën terechtkwam. Mijn tegenstander begon gelijk het grondgevecht. Ik kon hem snel kantelen en hem in mune-gatame vastpakken. Hij draaide nog even los, toketa, maar ik pakte hem meteen nog steviger vast. Ippon, gewonnen.
De vierde wedstrijd stond ik tegenover Wouter van der Veldt van Tom van der Kolk. De wedstrijd was snel afgelopen. Wouter wierp mij, waza-ari, en kreeg mij snel in een houdgreep. Hij klemde mijn nek zo sterk dat ik afklopte. Verloren. Dat was dus één keer te veel. De kruisfinales gingen aan mijn neus voorbij.
De laatste wedstrijd was ik extra gemotiveerd om te winnen. Marc Korver was mijn tegenstander. Ik greep hem meteen in zijn nek en wierp hem hard (misschien wel een beetje te hard) op zijn rug. Ippon, gewonnen. judo_bloembollen_2006-05.WMV

Geen prijs dus, maar wel drie van de vijf wedstrijden gewonnen met Ippon. Geen slecht resultaat.
Mijn clubgenoot Jelmer Touw werd eerste, Kim Akker van Dun Hong tweede en Ditte Bruil van Randers de Geus derde.

Een gedachte over “30e Bloembollentoernooi”

  1. Hoi tijmen toen jij in ana pauwlowna was had ik nk.
    En ben daar 1e geworden!
    Ik had je zien judoen in almere je kan er wel wat van groetjes

    danny bakker

Reacties zijn gesloten.