3e plaats 1e Open Purmerends Judotoernooi

Vandaag voor de tweede keer dit weekend een judotoernooi. Gisteren ging het niet zoals ik had verwacht. Ik vond dat ik daar meer had kunnen laten zien. In Purmerend wilde ik er alles aan doen om een prijs mee naar huis te nemen. Dat zou zwaar worden want Jelmer Touw en Daan Groskamp deden ook mee. Voor de start van de poule bleek dat een jongetje niet was gekomen. Dat betekende dat ik vier wedstrijden zou moeten draaien. Twee zou ik er moeten winnen om een prijs te kunnen halen.
Voor de poule begon, ging ik nog wat inwerpen met Daan Groskamp. Hoewel hij mijn tegenstander was, ging hij toch even met mij warm draaien. Leuk he?.
De eerste wedstrijd moest ik tegen Jelmer Touw. Ik weet dat Jelmer stukken beter is dan ik. Ik had geen kans. Jelmer wierp mij mooi op mijn rug. Ippon, eerste wedstrijd verloren.
De tweede wedstrijd stond ik tegenover Kalle Thorig van Kenamju. Kalle was een stukje groter dan ik en hij komt van een sterke club. Deze keer wilde ik winnen en ik ging aanvallend van start. Hans Meester coachte langs de kant en hij riep dat ik een worp moest maken. Maar Kalle hield een beetje af zodat ik moeilijk een techniek kon maken. Nadat de scheidsrechter hem een waarschuwing had gegeven kon ik hem pakken met een ashi-guruma. Dat leverde mij een koka op. Dat was ook de eindstand. Gewonnen dus.
De derde wedstrijd moest ik tegen Donny Hartevelt van Moko Ryu. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij zag er sterk uit met zijn gesponsorde pak en zo. Donny ging goed van start. Hij scoorde een waza-ari met o-uchi-gari. Op de grond kreeg ik hem meteen te pakken met een kesa-gatame. Die liet ik niet meer los. Ippon, mijn tweede winstpartij. Toen wist ik dat de derde prijs mij niet meer kon ontgaan.
Daarna moest ik alleen nog mijn vierde wedstrijd tegen Daan Groskamp. Gisteren kon ik zijn uchi-mata’s blokkeren, maar vandaag had hij zijn tacktiek veranderd. Toen ik zijn uchi-mata blokkeerde draaide hij zich om en wierp mij met een hoge o-uchi-gari. 🙁 Balen. Toch was mijn dag geslaagd. Ik had de derde prijs gewonnen en dat was mijn doel voor vandaag. 😀

Derde plaats 1e Open Purmerends Judokampioenschap

Een gedachte over “3e plaats 1e Open Purmerends Judotoernooi”

Reacties zijn gesloten.