9e Open Velserbroekse Kampioenschappen

Vandaag het Open Velserboekse judotoernooi. Dit is een toernooi met dubbele eliminatie. Mijn doel was om net als vorig jaar minstens vier wedstrijden te draaien. We waren lekker vroeg dus we hadden tijd om mijn naam achter op mijn judojasje te laten borduren.
Ik stond in een sterke poule met 20 andere jongetjes. De eerste ronde was ik uitgeloot. De tweede ronde stond ik tegenover Mitchel Vane van Den Edel, een sterke judoka waar ik flink tegen moest knokken. Zijn grondwerk, ne-waza, was sterker dan de mijne. Ik kwam in een sterke houdgreep terecht. Verloren en dus door naar de herkansingen. Mijn derde wedstrijd was tegen Siem Sneldewaard van Sportschool Geert Nijhoff. Met aanvallend judo kon ik eerst een yugo scoren met tani-otoshi, toen nog een yugo met een tilworp en ten slotte een koka met een o-soto-gari. Gewonnen dus. De vierde wedstrijd was tegen Joris Kraak van Tom van der Kolk. Het was in het begin een beetje een moeilijke wedstrijd maar ik had wel het gevoel dat ik hem kon pakken. Na een minuutje pakte ik zijn been en toen hij probeerde over te nemen duwde ik hem op de grond. Ippon, gewonnen.

judo_velserboek_2006-04.WMV

De vijfde wedstrijd stond ik tegenover Timo Wassenaar van Tom van der Kolk. Hij was echt een maatje te sterk voor mij. Hij wierp mij met harai-goshi en kon mij met een mooie kanteltechniek in een houdgreep krijgen. Verloren, einde toernooi voor mij. Geen prijs maar wel veel ervaring opgedaan. Ik ga flink ne-waza trainen. Meester Eric, bedankt voor het coachen.
Mijn clubgenootje Jelmer Touw werd eerste, Daan Groskamp werd tweede, Luuk Doornebosch werd derde.

2 gedachten over “9e Open Velserbroekse Kampioenschappen”

 1. he Tijmen, je stond lekker te judoen zondag!
  Vooral tegen Joris, da’s best een lastige tegenstander, won je mooi!
  Ik zie in je agenda dat je ook mee doet aan de pup B teamwedstrijd zondag! Zie ik je dan.
  groetjes Daan

 2. Hoi Daan,
  Jij ging ook goed met je tweede plaats.
  Tot zondag.
  Ik sta waarschijnlijk in de -34.
  Dat gaat zwaar worden. 😉

Reacties zijn gesloten.