N-H kampioenschap teams 5e plaats

Vandaag deed ik met ons team mee in de Noord-Hollandse kamioenschappen.
We waren iets vroeger gekomen en konden ons team van de Pupillen A aanmoedigen. Zij werden overtuigend kampioen.
Voor ons zou het moeilijk worden. Ons team bestond uit: -27: Daan Schipper, -30: Tijmen Brinkkemper, -34; Jelmer Touw (doorgeschoven), -38: Tom de Vries, -42: David van Houten, -46: Raymon van Dam (doorgeschoven), -50: Raymon van Os (doorgeschoven). Met een beetje geluk konden we nog een prijsje meeslepen.
We zaten in een poule van drie, waarvan er één zou afvallen.
De eerste wedstrijd stonden we tegen Kenamju 1. Mijn partij tegen Roy Schipper was snel afgelopen. Ik verloor met ippon. Uiteindelijk zou alleen Jelmer zijn partij winnen. De tweede wedstrijd stonden we tegenover Judoschool Haarlemmermeer. Deze wonnen we als team, maar ik verloor weer met ippon. We waren wel door naar de kruisfinales.
De derde wedstrijd was tegen Tom van der Kolk. We gingen allemaal tot het uiterste want hier lag onze kans. Ik moest tegen Wouter van der Veldt. Bijna pakte hij mij omdat ik in een houdgreep terechtkwam. Gelukkig kwam ik er op tijd uit om halverwege de wedstrijd met ippon te winnen door een overname. Helaas hadden we één wedstrijd te weinig gewonnen. Tom van der Kolk won. De vierde wedstrijd om de gedeelde derde plaats stonden we tegen Dojo ’t Loo. Zij hadden ook judoka van Randers de Geus opgesteld. Zo kwam het dat ik tegen Maxx Bruin moest knokken. Ik kwam voor te staan met een koka maar kon niet voorkomen dat hij mij uiteindelijk pakte met een mooie heupworp. Alleen Raymon van Os wist te winnen en hij redde onze eer. Geen prijs dus, maar weer een mooie ervaring.
Ons team
Ben Rietdijk Sport werd kampioen (gefeliciteerd Daan!), Kenamju 1 werd tweede, Tom van der Kolk en Dojo ’t Loo derde.

3 gedachten over “N-H kampioenschap teams 5e plaats”

  1. Zondag doe ik niet mee met het Brugtoernooi helaas.
    Mijn neefje doet eerste communie en wij gaan daarheen.

Reacties zijn gesloten.