Oranje bandentoernooi Dojo ’t Loo 3e prijs

Vandaag was het oranje bandentoernooi bij Dojo ’t Loo in Heiloo.
De judoka’s waren ingedeeld naar band en wedstrijdervaring. Ze hadden ook gekeken wie er in de Noord-Hollandse kampioenschappen hadden gedraaid. Ik stond in een poule van zes judokas.
De eerste wedstrijd was tegen David Davtyan van Kodokan. Ik scoorde twee yugos. Na een matte kon hij me snel om mijn middel pakken en gooien. Ippon tegen. In de tweede wedstrijd moest ik tegen Sander Meekel van Haarlemmermeer. Ik scoorde een koka door een de-ashi-baria. Toen een yugo met ko-uchi-gari. Ik kreeg hem ik mune-gatame, maar daar kwam hij uit door van de mat te schuiven. Na de matte kon ik hem op zijn rug sturen. Mooi tijd voor kesa-gatame. Hij wilde nog van de mat afkruipen, maar ik stuurde hem zodat hij de andere kant op schoof. Ippon voor mij.
De derde wedstrijd ging tegen Sacha Bos van Dojo ’t Loo. Van deze jongen had ik nog nooit gewonnen. Dus goed aanvallen deze keer. Sacha begon meteen hard aan mij te trekken en te rammelen. Ik viel twee keer op mijn zij, twee yugo achter dus. Halverwege de wedstrijd wist ik hoe ik hem moest pakken. Met een uchi-mata scoorde ik waza-ari. Later scoorde ik met hiza-guruma nog een waza-ari. Ippon voor mij. De vierde wedstrijd tegen Sven Kramer. Ik gooide hem meteen bij het begin met een de-ashi-barai. Waza-ari voor mij. Ik had hem meteen in een kesa-gatame. Maar hij had last van zijn hoofd en de scheidsrechter onderbrak. Later, toen we weer begonnen lag hij niet meer hetzelfde en ik kon de houdgeep niet vasthouden. We scoorden verder niet meer. Gewonnen dus. In de vijfde wedstrijd tegen Ditte Bruil van Randers de Geus kwam ik snel achter met waza-ari. Ik kon dat niet meer wegwerken. Uiteindelijk had ik een mooie derde plaats gewonnen.

Derde prijs oranje bandentoernooi Dojo ’t Loo 2006

Een gedachte over “Oranje bandentoernooi Dojo ’t Loo 3e prijs”

Reacties zijn gesloten.