20e Koegras judotoernooi 4e plaats

Vandaag het eerste echte judotoernooi na de vakantie. Ik was benieuwd wie er nog allemaal in mijn gewichtsklasse zaten. Een heleboel judoka waren naar de -34 geschoven. In onze klasse waren er een paar sterke jongens uit de -27 gekomen.
Voor de eerste wedstrijd
De eerste wedstrijd moest ik tegen Sacha Bos van Dojo ’t Loo. Voor de vakantie won ik nog van hem. Nu was ik niet geconcentreerd genoeg en hij stuurde mij op mijn rug. Verloren. De tweede wedstrijd was Arvind Goerdat van Judo Yushi mijn tegenstander. Ik kon over zijn uchi-mata stappen en hem op de grond sturen. Daar kreeg ik yugo voor. Gewonnen. De derde wedstrijd was tegen Glen Koper van Kenamju. Ik had hem goed bestudeerd en had bedacht wat ik kon doen. Hij probeerde twee keer een kata-guruma en twee keer nam ik over met tani-otoshi. Twee keer waza-ari dus ippon. Gewonnen.
Tegen Glen Koper Tegen Glen Koper (2)
De vierde wedstrijd was tegen Kimberly de Haan van Dun Hong. Eerst scoorde ik een yugo en daarna een ippon met kata-guruma. Weer gewonnen. De vijfde wedstrijd was tegen Joris Kraak van Tom van de Kolk. Eerst nam ik over met tani-otoshi en kreeg daar waza-ari voor. Daarna gooide ik hem met een ashi-guruma vol op zijn rug. Ippon en weer gewonnen. Ik ging als eerste van mijn poule naar de kruisfinales.
De zesde wedstrijd was tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo dat ging niet zo goed. Hij legde mij met o-uchi-gari op mijn rug. De zevende wedstrijd was om de derde plaats. Weer stond ik tegenover Glen Koper. Dit keer had hij zijn taktiek veranderd. Hij gooide mij met een mooie ippon-seoi-nage. Verloren, maar wel een verdiende vierde plaats.
Om de derde plaats Glen pakt de derde plaats
Nog even naar de EHBO want Glen kwam met zijn schouder in mijn oog. Dus met een blauw oog naar huis.
Jelmer Touw werd eerste en Tim Kuipers tweede.

met dank aan yudoyouri.nl voor de foto’s

7 gedachten over “20e Koegras judotoernooi 4e plaats”

 1. he tijmen!
  dat moeten mooie wedstrijden geweest zijn! super gedaan. Ik zie je volgende week in alkmaar.
  groetjes Daan en Jolanda

 2. Hoi Tijmen,

  Ik ben de moeder van Thijs Dekker, Nederlands Kampioen -20 jaar en -100 kilo en kwam toevallig op je site.

  Thijs is net als jij begonnen met judo, maar bij judovereniging Dun Hong toen hij nog maar vijf jaar was. Inmiddels is hij achttien en vandaag, met het vliegtuig, onderweg naar de Dominicaanse Republiek om voor Nederland uit te komen bij de wereldkampioenschappen voor junioren. Of hij een prijs zal winnen, dat weten we niet. De tegenstanders komen vanuit de hele wereld en zijn natuurlijk erg sterk.
  Vorige maand was Thijs nog in Talinn voor de Europesche kampioenschappen en werd daar zevende.
  Thijs heeft net als jij, heel veel leuke toernooien gedraaid . Vaak won hij maar soms ook niet. Hij heeft judo altijd erg leuk gevonden en nog steeds gaat hij met veel plezier naar de trainingen toe.( Inmiddels bij Kenamju in Haarlem waar hij traint met Guillome Elmont en Dennis v.d. Geest, allebei wereldkampioen).
  Dat trainen is ontzettend zwaar maar dat vindt Thijs niet erg maar juist leuk. Thijs trainde vroeger maar drie keer in de week maar nu veel meer.
  Drie keer judotraining bij |Kenamju, één keer bij de judobond en vier keer krachttraining en één keer looptraining. Naast zijn school blijft er maar heel weinig tijd over voor andere dingen maar hij wil heel graag een madaille winnen op de Wereldkampioenschappen a.s. vrijdag.
  Wil je voor hem duimen dat hij het goed doet? Dat zou veel helpen.

  Groetjes Janna Dekker

 3. hoi tijmen
  hoe is ie met je oog ik hoop dat het meevalt en dat hij niet te blauw wordt
  we hadden twee goeie partijen tegen elkaar
  ik hoorde dat je vader de foto’s van de wedstrijd had gevraagt bij yudoyouri om op je site te zetten vind ik best een eer om op je site te staan dankje
  nou tot de volgende wedstrijd ik zie je
  groeten glen

 4. Hoi Glen,
  Mijn oog valt gelukkig wel mee. De EHBO heeft er een zak ijs tegen gehouden.
  Tot de volgende wedstrijd. Sta jij ook in Alkmaar op de mat?

 5. nee wij gaan naar schiedam hangon toernooi
  wat ik er van weet van vorige keren is dat het een heel zwaar toernooi is
  ik heb daar nog niet veel geluk gehad misschien deze keer
  doe je best aankomend weekend in alkmaar
  ik lees wel op je site hoe je het gedaan hebt
  tot de volgende keer
  gr glen

 6. Hoi tijmen van harte met je vierde plaats. Ik lag er al snel uit. Ik heb een verzoekje aan je. Zou jij bij jouw judoschool willen vragen of iemand mijn jas heeft gevonden. Hij is zwart/blauw met wat wit. Hij is gekocht bij coolcat junior. Mijn naam en telefoon nummer staan er in. Alvast bedankt
  Alain

Reacties zijn gesloten.