Open Alkmaars Judo Toernooi 4e plaats

Blij met de winst Vandaag deed ik mee aan het open Alkmaars Judo Toernooi. De eerste ronde was ik vrijgeloot. In de tweede ronde, mijn eerste wedstrijd, stond ik tegenover Sacha Bos van Dojo ’t Loo. Sacha staat sterk te judo├źn. Hij gooide mij en kon mij in een houdgreep krijgen. Ik kwam dus in de herkansingsronde.
De tweede wedstrijd stond ik tegen Ricardo Elout van Randers de Geus. Ik scoorde eerst een waza-ari door zijn aanval door te sturen. Meteen daarna probeerde hij dezelfde aanval en kon ik weer scoren met waza-ari. Ippon voor mij. De derde wedstrijd was tegen Marc Korver van Randers de Geus. Ik probeerde een uchi-mata maar die mislukte, maar ik kon Marc toch in de houdgreep krijgen. Hij kwam er nog uit maar ik kreeg er een yugo voor. We scoorden niet meer. Gewonnen. De vierde wedstrijd was tegen Jeffrey Jonk van Cees Hoebeke. Eric Bos coachde ons en hij zei dat ik mijn eigen worp moest proberen. Als ik deze partij zou winnen plaatste ik mij bij de laatste vier. Al snel kon ik mijn favoriete tani-otoshi maken en ik gooide Jeffrey op zijn rug. Ippon.
De vijfde wedstrijd was tegen Daan Groskamp. Hij zette steeds een uchi mata in die ik goed kon ontwijken. Aan aanvallen kwam ik niet toe dus ik kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter. Jammer genoeg kreeg Daan mij toch te pakken en uiteindelijk verloor ik door een houdgreep. Weer vierde dus.
Jelmer Touw werd eerste, Sacha Bos werd tweede en Daan Groskamp derde

2 gedachten over “Open Alkmaars Judo Toernooi 4e plaats”

 1. Hoi Tijmen
  Ik heb alles gelezen
  Ik vind dat je het geweldig doet
  kom je straks in een hogere klas?
  gaat het naar leeftijd of gewicht
  allebei een beetje denk ik
  groetjes
  veel succes

 2. Hoi Oma,
  Het gaat op leeftijd en gewicht.
  Ik ben nu B pupil, dat is geboren in 1995 en 1996. In de klasse -30kg

Reacties zijn gesloten.