Amerhaltoernooi 3e prijs

Met mijn derde prijs op het podium Om tien uur vertrokken we naar Brabant om mee te doen aan het Amerhaltoernooi in Made. Zo ver weg had ik nog nooit gejudood en ik was nieuwsgierig welke tegenstanders ik zou tegenkomen.
De eerste wedstrijd was ik vrijgeloot. Dat was mooi meegenomen maar ik moest wel erg lang wachten voordat ik de mat opkon. De tweede wedstrijd stond ik tegenover Wouter Botbijl van Mahorokan. Hij ging fel van start, maar ik kon hem gooien met goshi-guruma en ik won met ippon. In de derde wedstrijd had ik een sterke tegenstander. Hij scoorde twee keer een yugo met een overname. Mijn laatste worp was goed voor een waza-ari. Gewonnen. De vierde wedstrijd was de finale. Joey van Rooy van Dai Ippo was mijn tegenstander. Ik gaf alles wat ik had en ging aanvallend judoën. Ik gooide Joey en ik vond dat het wel een yugo waard was, maar ik kreeg niets. Toen ik een uchi-mata inzette verrekte ik mijn hamstring. Dat deed erg zeer. De EHBO kwam er bij en ik probeerde weer door te judoën. We soorden allebei niet. Tot mijn verbazing kreeg mijn tegenstander het voordeel van de scheidsrechter. Balen. 🙁 🙁 De vijfde wedstrijd tegen Pieter van de Heuvel van Geelhoed was om de tweede en derde plaats. Ik had veel last van mijn hamstring en ik verloor met twee keer waza-ari. Dus dit keer wel op het podium met een derde plaats.

Een gedachte over “Amerhaltoernooi 3e prijs”

  1. dat liep inderdaad nogal raar daar in wijchen. maar goed, ik heb genoeg leuke toernooien en nu kan ik tenminste onbeperkt taart eten. haha.
    Ik vind je prestatie in Made echt superknap! Heel veel succes in Den Helder morgen en ik zie je misschien weer met de westfriese en anders bij het nieuwjaarstoernooi.
    groetjes Daan

Reacties zijn gesloten.