Fok Spits Teamtoernooi 3e plaats

Op de foto met onze coach Hans Meester Vandaag gingen we naar Zaandam om mee te doen met het Fok Spits teamtoernooi bij Hikari. Het toernooi is genoemd naar Fok Spits. Dat is een meneer die al heel lang bij Hikari is. Hij begon in 1959 als trainer. Mijn papa heeft toen hij klein was ook nog van hem les gehad. Er deden zes teams mee.
Onze opstelling was Paco -21kg, George -24kg, Ferron -27kg, Tijmen -30kg, Joël -34kg, Thijs -38kg en Nicky -42kg.
De eerste wedstrijd was tegen Hikari. Paco en George misten nog wat ervaring en verloren hun partij. Ferron verloor helaas met een yugo van Owen Corzilius. Ik moest tegen Jesse Wattimena. Ik kon hem een keer gooien met een beenhaak, en daarna een houdgreep, twee keer waza-ari, ippon. Joël kon niet winnen en Thijs speelde gelijk. Nicky scoorde nog een mooie ippon met een harde heupworp. Eindstand 9-5 voor Hikari.
De de tweede wedstrijd was tegen Toradoshi. Paco en George verloren wel, maar nu niet meer met ippon. Ferron won met ippon. In mijn partij letten de jury en de scheidsrechter niet zo goed op. Ik scoorde eerst een waza-ari met o-uchi gari. Later kreeg ik mijn tegenstander in een houdgreep en daar kreeg ik ook een waza-ari voor, maar die kwam niet op het scorebord. Toen gooide ik nog een keer voor waza-ari en kreeg ik mijn ippon. Mijn hoogste score ooit, drie waza-aris. Alle anderen scoorden ook ippon en we wonnen de wedstrijd met 10-4.
De kruisfinale was tegen Kenamju. Glen koper was mijn tegenstander. We kennen elkaar nog van het Koegrastoernooi. We konden allebei niet scoren. hike-wake. Ferron en Thijs konden winnen maar we verloren toch met 5-9.
In de strijd om de derde plaats stonden we tegenover Dun Hong. Alleen Paco kon hier niet winnen. George won met ippon en Ferron ook. Ik moest tegen Daniëlle Hagman. Ik won door haar met een mooie harai-goshi door de lucht te laten vliegen, ippon. Joël wist door sterk te knokken te winnen van Kim Akker. Ook Thijs en Nicky wonnen dus de derde prijs was met 12-2 mooi binnengehaald.

Hikari werd eerste, Kenamju werd tweede.

3 gedachten over “Fok Spits Teamtoernooi 3e plaats”

 1. De judoka’s die deelnamen aan het Fokke Spits Toernooi bij Hikari hebben het heel goed gedaan!
  Met trots kan ik zeggen dat “mijn” club (Hikari) ook eerste is geworden.

  Misschien is het ook leuk voor de mensen die dit lezen, om te weten dat Ome Fok (Fok Spits) ook de oprichter van Hikari is!

  Voor alle deelnemende clubs: Goed gespeeld en bedankt dat jullie er waren!!

  Nick

 2. Hallo Tijmen
  Het is wel een late reactie, maar ik heb nu pas je verslag gelezen.
  Ik vond het heel leuk om eens een wedstrijd mee te maken. Je hebt heel goed gejudood.
  we zijn trots op je hoor oma trees

Reacties zijn gesloten.