Internationale Open Helderse 4e plaats

In het regenachtige Den Helder was vandaag de Internationale Helderse Kampioenschappen. Mijn poule van de -30kg was samengevoegd met de -27kg dat betekende meer tegenstanders. Ik wilde in ieder geval beter eindigen dan vorig jaar, toen lag ik er na twee wedstrijden uit.
De eerste wedstrijd stond ik tegenover Joris Kraak van Tom van der Kolk. Ik ken Joris nog van eerdere wedstrijden. Met aanvallend judo scoorde ik eerst een yugo. Daarne een ippon met een overname. De tweede wedstrijd was tegen Ricardo Elout van Randers de Geus, ook een bekende. Ik scoorde een waza-ari met een overname. Daarna scoorde ik een yugo met een tilworp. De derde wedstrijd was tegen Jordy Buurman van S.I. de Korte, een sterke jongen. Ik verloor met twee waza-ari. De vierde wedstrijd was tegen Jeremy Toren van Tom van der Kolk. Hij verdedigde sterk en ik kon mijn moeilijk vat op hem krijgen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kon ik hem met een heupworp op de grond krijgen. koka gewonnen. De vijfde wedstrijd om de derde plaats was tegen Arvind Goerdat van Judo Yushi. Die wedstrijd gaan we snel vergeten. Arvind wierp mij, dat was misschien een koka of een yugo waard. Hij liet mij los en ik rolde snel weg. De scheidsrechter dacht dat die rol nog van de worp was en gaf Arvind een ippon! GRRRR. weer vierde. 🙁 😥 👿

Glen Koper werd eerste
Jordy Buurman werd tweede
Arvind Goerdat werd derde

7 gedachten over “Internationale Open Helderse 4e plaats”

 1. ha Tijmen en Marcel,

  toch weer knap hoor, 4e op zo’n groot toernooi. Wie werden er uiteindelijk 1e en 2e?
  en weet je iets over de uitslagen in de -34kg?
  ga je nog naar de open noord nederlandse? ik zag je naam er nog wel bij staan, bij de pouleindeling.

  groetjes Jolanda

 2. Ik ben meteen weggegaan want Sinterklaas kwam bij ons thuis. Ik heb niet meer op de uistlag gewacht.
  Open Noord Nederlandse weet ik nog niet. Het wordt wel erg druk voor mij die week.

 3. Heey tijmen,
  IK zag je 1 partij judoen was wel een mooie pot als je de uitslagen van -34 wil hebben is dit het.
  1 christiaan koopstra
  2 vince raijmakers
  3 tyron pyloo
  3 kevin bakker

  groeten

  Danny
  en zal de link opzette!

 4. Hoi Tijmen,

  Ik kon er helaas niet bij zijn ivm blessure maar topper hoor vierde volgend jaar gaan wij knallen.

  Nicky

Reacties zijn gesloten.