Open Tanoshii judotoernooi 2e prijs

Open Tanoshii Tweede Prijs Dit weekend twee keer op de mat. Vandaag naar Castricum voor het eerste Open Tanoshii judotoernooi. De poules waren ingedeeld op kleur band. Ik stond in de -32kg met groene en blauwe banders. Mijn clubgenootje Daan Verduin deed ook in mijn poule mee. Er zaten zes jongetjes in mijn poule dus ik kon lekker vijf wedstrijdjes judoën
De eerste wedstrijd moest ik tegen Daan Verduin. Ik kon hem goed meetrekken en deze keer lukte mijn uchi-mata heel goed. Een snelle ippon en gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Maxx Bruin van Randers de Geus. Maxx is een goede judoka waarvan ik nog nooit heb gewonnen. De strijd ging gelijk op. Maxx is erg sterk maar ik kon gelukkg snel een koka scoren. Even later klapte ik met mijn neus op de grond. Dat deed erg zeer en de EHBO kwam erbij. Ik wilde wel doorgaan want ik had een voorsprong. Ik knokte om mijn voorpsrong te behouden maar in de laatste tien seconden scoorde Maxx toch nog een yugo. Daarna bij de EHBO gezeten met een zak ijs op mijn neus. De derde wedstrijd was tegen Rick Hulskes van sportschool de Lange een sterke jongen. Ik kreeg moeilijk grip op hem en kon hem niet werpen. Op het laatst kon ik hem omsturen toen hij op zijn knieën viel en ik greep hem in een stevige yoko-gatame. ippon en gewonnen. De vierde wedstrijd tegen Ralph Hoogeboom van sportschool de Lange ging goed. Hij begon wild aan mij te rammelen en te trekken maar hij kreeg mij niet uit balans. Toen hij een buitenwaartse beenworp inzette herinnerde ik wat Hans Meester altijd tegen mij zegt (al honderd keer). Ik nam over en scoorde ippon. Weer snel gewonnen. Jeffrey Jonk van Cees Hoebeke was mijn tegenstander in de vijfde wedstrijd. Hij stond goed te judoën in zijn andere wedstrijden maar ik kon hem binnen een paar seconden met een offerworp werpen. Ippon en gewonnen.
De tweede prijs was binnen en ik had een lekker toernooi gedraaid.

3 gedachten over “Open Tanoshii judotoernooi 2e prijs”

 1. hoi Tijmen,

  spannende partij gisteren
  gefeliciteerd met je 2e plaats
  tot op het volgende toernooi en succes verder

  groeten M@xx

 2. ey Maxx
  jij natuurlijk gefeliciteerd met je eerste plaats.
  Ik zie je zeker weer in Anna Paulowna bij de voorronden!

  groet,
  Tijmen

Reacties zijn gesloten.