Vestigingsteam toernooi

De tweede ronde van het vestigingstoernooi van Bos/Meester was in de Dojo van Hans Meester in Zwaag. We zouden het zwaar krijgen want we misten op een aantal plaatsen een paar troeven. Ons team bestond uit -24kg: Twan van Dijk; -27kg: Erik Sikkens, die eerst had meegedaan in de 2e klasse maar dapper ook met ons in de eerste klasse meedeed; -30kg: Timo de Goede; -34kg: Tijmen Brinkkemper; -38kg: Dion Harder als vervanger voor Tristan Hermanns die zijn pink heeft gebroken; -42kg: Floris Sanderman; -46kg: Max Visser; -50kg: Nick Kapinga; -50kg: niemand. De broertjes Weeland die in de vorige ronde veel punten voor ons scoorden deden nu mee met Enkhuizen 2.
De eerste wedstrijd was tegen Enkhuizen 1, de nummer één van de vorige ronde. Wij verloren. Ik verloor zelf van Guido Linders, De tweede wedstrijd ging wel iets beter. Jammer genoeg bleef Erik aan de kant, hij had last van zijn hoofd. Dus twee gewichten hadden we niet. Nick draaide op de +55kg en won mooi. Einduitslag 9-9 maar verloren op judopunten 34-36. De derde wedstrijd tegen Medemblik 1 gingen we weer ten onder. Ik verloor van Joël met een waza-ari. Ik draaide de hele tijd al niet zoals ik wilde, ik kon niet in mijn ritme komen. De vierde wedstrijd, tegen HSV Sport, de latere winnaar konden we geen potten breken. Ik kon nu eindelijk wel mijn partij winnen. De vijfde wedstrijd tegen Enkhuizen 2 verloren we ook weer. Ik stond tegen Shane Weeland ik kon winnen door twee waza-aris door harai-goshi en een houdgreep.
Het was erg moeilijk judoën met twee judoka’s minder. Alles verloren dus gedegradeerd naar de tweede klasse. Over drie maanden revanche.
Bekijk de hele uitslag op de site van Eric Bos