Internationaal Hooglands Judotoernooi

tai-otoshi Vanmorgen lekker uitslapen want ik hoefde pas laat in de middag te judoën. Het Internationaal Hooglands Judotoernooi was deze keer in Baarn. Mijn klasse de -34kg was verdeeld in twee poules op twee matten. Er waren veel jongetjes dus het zou zwaar worden.
De eerste wedstrijd was tegen Jasper van Schelt van Judo Vianen. Het was geen mooie wedstrijd maar ik kon winnen met een yugo door een overname. De tweede wedstrijd had ik een erg sterke tegenstander ik kon niet aanvallend judoën en hij won met ippon. In de verliezersronde, de derde wedstrijd, kwam ik tegen een Israelisch jongetje. Ik kon hem goed sturen en met een linkse tai-otoshi scoorde ik ippon. De vierde wedstrijd stond ik weer eens tegen Sacha Bos van Dojo ’t Loo. Dat zou zwaar worden want ik kon de laatste tijd niet van hem winnen. Het ging beter dan ik had verwacht. Eerst scoorde ik een koka met een overname van een voetveeg. Later kon ik met mijn favoriete tani-otoshi weer eens een ippon scoren. Sacha kwam heel hard op de mat, sorry Sacha.
Sacha Bos (1) Sacha Bos (2) Sacha Bos (3) Sacha Bos (4)

(foto’s geleend van Dojo ’t Loo)

De vijfde wedstrijd tegen Mirco Meijer van Ryu Rijkse liep niet zo goed af. Hij nam mijn achterwaarste worp over en ik verloor met ippon. Jammer, anders had ik in de kruisfinales gestaan.

Eerste werd Daniel Ben David van Halahav judo team (isr)
Tweede werd Vince Raijmakers van Hikari
Derde werden Yarin Menaged van Halahav judo team (isr) en Frits Luyks van Budo Ryu Kenshin

2 gedachten over “Internationaal Hooglands Judotoernooi”

 1. Hoi Tijmen!
  Ik heb geen gips meer, maar mag nog niet judoen. Sterker nog, ik mag nog niets, ook niet rennen!
  Ik kom zondag natuurlijk wel kijken!
  Groetjes Daan

 2. Hoi Tijmen,
  Gaat wel lekker hè, goed je best blijven doen dan kom ik je binnenkort eens aanmoedigen.
  Groeten aan je familie en judosuh.
  Ryan

Reacties zijn gesloten.