Open Schiedamse Judokampioenschappen

tani otoshi in de tweede wedstrijd Weer een toernooi buiten het district. Om kwart over tien vertrok ik met papa naar Schiedam Net als vorige week een poule met heel veel jongetjes. De klasse -34kg judode op mat 1, 2, 3 en 4 tegelijk. Dan moet je wel heel veel wedstrijden winnen om op het podium te komen. Bij de weging bleek nog eens dat ik maar 30,5kg woog, maar met goede moed ging ik aan de gang.
De eerste wedstrijd ging verloren door mijn eigen fout. Ik kon mijn tegenstander goed sturen, maar na een mislukte worp van mij lette ik niet op en kon hij mij kantelen en in een houdgreep krijgen. Meteen al in de verliezerspoule. De tweede wedstrijd stond ik tegen een stevige jongen met een blauwe band. In het begin kon ik hem moeilijk te pakken krijgen, maar het ging steeds beter. Bijna aan het einde van de wedstrijd kon ik hem met een offerworp op zijn rug gooien, ippon. De derde wedstrijd was tegen een jongetje van Kodokan Purmerend. Snel kon ik hem met een uchi-mata gooien. De scheidsrechter gaf een waza-ari dus ik pakte hem meteen in een houdgreep. Toen zeiden de hoekscheidsrechters dat het een ippon was dus weer gewonnen. De vierde wedstrijd tegen een blauwe bander die erg sterk was. Al snel wist ik hoe ik hem kon pakken en met een o-soto-gari gooide ik hem op zijn rug. Ippon.
Actiefoto genomen door yudoyouri.nl Actiefoto genomen door yudoyouri.nl

 

De vijfde wedstrijd tegen een jongetje die wel een kop groter was dan ik. Hij ging aan mij hangen en we kwamen op de grond. Ik verloor door een houdgreep. Weer net niet in de kruisfinales.
Glen Koper (Kenamju) werd eerste. Goed gedaan Glen!
Vince Raijmakers (Hikari) tweede
Sacha Bos (dojo ’t Loo) werd derde. Heel knap van Sacha want hij verloor net als ik zijn eerste wedstrijd.
Dave Baltus (dojo ’t Loo) werd ook derde