3e VMB Almeerse Open Judokampioenschappen

Gereedhouden Morgen Noord-Hollandse maar vandaag nog naar Almere voor de 3e Open Almeerse Judokampioenschappen. Ik stond in de -30kg en mijn gewicht was weer precies goed. Nog even erop letten en dan zit het voor morgen ook wel goed. In mijn poule deden 27 jongetjes mee waaronder een paar die morgen ook meedoen voor de N-H kampioenschappen.
De eerste ronde was ik vrijgeloot. De tweede ronde stond ik tegenover Mathijs van Harten van Sportschool Slingerland. De strijd ging gelijk op. Mathijs is een stugge judoka en toen ik een uchi-mata probeerde nam hij over en scoorde een waza-ari. De wedstrijd was bijna meteen afgelopen. Ik zat dus in de verliezerspoule. Ik moest erg lang wachten voor de derde ronde. Even naar de jurytafel gelopen om te vragen wat er aan de hand was. Ik moest eigenlijk tegen Tim Kuipers maar die was gestopt want hij had een blessure aan zijn ellleboog. De vierde ronde (mijn tweede wedstrijd) tegen Matthijs van Emous van Sportschool van Helsdingen ging goed. Ik kon mijn pakking goed vastkrijgen. Hij pakte mijn broek en en ik gooide hem met een buitenwaartse beenworp. De vijfde ronde tegen Timo de Jong van Eelco de Boer was zwaar. Ik scoorde een yugo met een voetveeg en daarna een koka met een houdgreep. Dat de rode rand hier niet bij de mat hoort leerde ik doordat ik een shido kreeg voor buiten de mat lopen. Als ik de zesde ronde won dan kon ik nog om de derde plaats vechten. Ik moest tegen Tim Banen van Sportinstituut Schiedam, hij gooide mij met een heupworp. Geen prijs dus maar gedeeld vijfde. Morgen in Beverwijk weer knallen.

actiefoto (1) actiefoto (2) actiefoto (3)

De uitslag:

  1. Hemmo de Jong – Eelco de Boer
  2. Jurian Andree – S.I.Schiedam
  3. Mathijs van Harten – Sportschool Slingerland