Eindronde West-Friese Jeugd Judokompetitie

Zondag 11 maart was de eindronde van de WFJJK. We moesten in de dojo van Kodokan in Purmerend drie wedstrijden draaien. We hadden een kleine kans om bij de eerste drie te komen. Dan moesten we alle wedstrijden winnen. Ik was meegegaan als reserve op de -30kg. De eerste wedstrijd tegen Tom van der Kolk hadden we kunnen winnen. Maar door onbegrijpelijke beslissingen van de scheidrechter werden ons vier matchpunten door de neus geboord. Jasper van Marle scoorde een prachtige ippon met een tilworp. De coach van van der Kolk riep dat Jasper twee benen pakte en de scheidsrechter gaf haar gelijk. Jasper verloor met yugo. Later scoorde Alex Bos met een mooie overname en zijn tegenstander viel plat op zijn rug. Hij kreeg daar maar een yugo voor. Zijn tegenstander had twee yugos dus verloren. Tegen Cees Veen wonnen we verdiend. Ook van Hikari wisten we te winnen. Ondanks dat bij Sylvan Touw een ippon werd weggewuifd. Het leek wel of de scheidsrechters deze keer wel erg naar de coaches en de omstanders luisterden. Een hoop gerommel dus, dat hoort waarschijnlijk bij de WFJK

Een gedachte over “Eindronde West-Friese Jeugd Judokompetitie”

Reacties zijn gesloten.