Kampioenschap N-H 5e plaats

Tegen Richard van Dam Vandaag was het zover, de kampioenschappen van Noord-Holland. Net als vorig jaar stond ik bij de 16 beste van Noord-Holland in Beverwijk. We waren lekker op tijd voor de weging en ik kon nog even lekker warmdraaien met Ferron Touw. We moesten in poultjes van 4 en daarna dubbele eliminatie in de kruisfinales.
De eerste wedstrijd was tegen Sharon Winter van Hikari zij is een bewegelijke judoka maar ik kreeg mijn pakking wel goed. Eerst scoorde ik een koka met een overname en daarna scoorde ik ipon met uchi-mata. Kevin Snijders van Judo Yushi was mijn tegenstander in de tweede wedstrijd ik kon een yugo scoren met een o-soto-gari. Daarna kwam Kevin ook hard in met een o-soto-gari en hij knalde mij op mij rug. Ippon verloren. De derde wedstrijd tegen Fetim Ajeti ging weer prima. Eerst kreeg hij een shido voor te lang mijn broek vasthouden. Met een uchi-mata scoorde ik daarna een waza-ari en ik hield hem meteen stevig in een kesa-gatame. waza-ari, ippon gewonnen. Ik plaatste mij als eerste van mijn poule voor de kruisfinales. In de kwartfinale stond ik tegen Richard van Dam van Kenamju. Binnen tien seconden ippon met o-soto-gari. In de halve finale tegen Ferron Touw. Ik train vaak met Ferron en nu staan we tegen elkaar. Ferron scoorde eerst een waza-ari met een beenworp en daarna ippon met een heupworp. Om de derde plaats moest ik tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. De strijd ging gelijk op Tim probeerde een paar keer o-uchi-gari en ik probeerde een paar tilworpen en voetvegen. We scoorden allebei niet en Tim won op hantei. Einde toernooi en met een gedeelde vijfde plaats naar huis.

Ferron verloor de finale van Riff Ekelschot van Judo Yushi en Tim Kuipers won met hantei van Ferron in de herkansing om de tweede plaats.

tegen Richard (1) Tegen Richard (2) Tegen Richard (3) Tegen Richard (4) Tegen Richard (5) Tegen Richard (6)

met dank aan judoyouri voor de foto’s

Uitslag

  1. Riff Ekelschot
  2. Tim Kuipers
  3. Ferron Touw en Richard van Dam

Als je wilt weten hoe mijn clubvriendjes het deden kijk dan op de site van Eric Bos

Een gedachte over “Kampioenschap N-H 5e plaats”

Reacties zijn gesloten.