Bloembollentoernooi 3e prijs

3e prijs Bloembollentoernooi Het Bloembollentoernooi in Anna Paulowna. Waarschijnlijk voor de laatste keer in de -30kg. De wedstrijden zijn volgens poule systeem en daarna kruisfinales. Dus zeker vijf wedstrijden judoën. Een aantal bekenden stonden in mijn poule.De eerste wedstrijd tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo verloor ik. Hij scoorde een yugo en kreeg mij daarna in de houdgreep. Verloren, dus alle volgende wedstrijden moest ik winnen om in de kruisfinale te komen. De tweede wedstrijd was tegen Djalil Sultani van Tom van der Kolk. Dat ging weer beter. Een tani-otoshi ging niet goed en Djalil kreeg yugo. Maar ik had hem goed vast en meteen houdgreep, na 25 seconden ippon. De derde wedstrijd tegen Marc Korver van Randers de Geus scoorde ik een waza-ari met uchi-mata en daarna nog drie keer yugo met uchi-mata en harai-goshi. De vierde wedstrijd tegen Radouan Sarikaya van Hikari was binnen vijf seconden afgelopen. Ippon met uchi-mata. De vijfde wedstrijd kon ik na flink sturen een mooie harai-goshi maken en een ippon scoren.
Toen kwam de kruisfinale. Tim Kuipers, mijn clubgenootje Daan Schipper en Mathijs van Harten van sportschool Slingerland hadden zich ook geplaatst. De halve finale was tegen Mathijs. Hij maakte een mooie o-uchi-gari en ik lag op mijn rug. Ik hoefde niet meer te judoën want Tim Kuipers had hansukomake gekregen en ik kreeg de derde prijs. Een heel mooi resultaat en weer op het podium!

  1. Mathijs van Harten – sportschool Slingerland
  2. Daan Schipper – Bos/Meester
  3. Tijmen Brinkkemper – Bos/Meester

Een gedachte over “Bloembollentoernooi 3e prijs”

Reacties zijn gesloten.