Training van Takahashi Sensei

Einde van de training met Takahashi Sensei Vandaag was het zover we kregen training van Takahashi Sensei. Er waren voor deze keer twee matten in de dojo neergelegd want er waren veel judoka’s die wilden meetrainen. Ook leraren van andere scholen trainden mee. Meneer Takahashi is zevende dan judo van de Kodokan in Japan en hij is professor op de universiteit van Tokyo. Eerst gingen we o-uchi-gari doen op de Japanse manier. Takahashi sensie legde alles heel duidelijk uit. Hij sprak Engels maar ik begreep het heel goed. Hij legde uit hoe je de balans kon verstoren en hoe je dan moest werpen. De o-uchi-gari kende ik wel voor mijn gele band maar vandaag snapte ik ook heel goed waarom het precies zo moet. Hij leerde ons ook een paar variaties voor in de wedstrijden en de Japanse uchi-mata techniek van Kosei Inoue. Daarna gingen we armklemmen oefenen. Takahashi Sensei kent wel zestig variaties op de gestrekte armklem en vandaag heeft hij er zeven aan ons geleerd. We hebben allemaal heel hard geoefend en daarna gingen we met z’n allen op de foto. Daarna kreeg ik nog een handtekening voor in mijn judopaspoort.
Bedankt meester Eric voor dit te organiseren dit had ik echt niet willen missen.
Groepsfoto met Takahashi Sensei Susumu Takahashi geeft mij een hand

Een gedachte over “Training van Takahashi Sensei”

Reacties zijn gesloten.