17e Brugtoernooi Den Helder

Nog één keer in de -30kg want ik kom toch niet zoveel aan als ik dacht. Op de weegschaal precies 30kg dus prima op gewicht. Het Brugtoernooi van Zeemacht wordt gejudood in poules met daarna kruisfinales. Ik stond in een hele sterke poule van vier judoka’s De eerste wedstrijd moest ik al tegen de latere winnaar, Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. In het begin kon ik zijn indraaiworpen nog goed ontwijken. Maar later kwam ik toch op de grond in een houdgreep. Ippon verloren. De tweede wedstrijd tegen Radouan Sarikaya van Hikari. Dat ging beter. Met een harai-goshi scoorde ik een waza-ari, meteen een houdgreep en ippon. De derde wedstrijd, de laatste van mijn poule tegen Richard van Dam van Kenamju. Het begon spannend en we vielen allebei aan. Door een overname scoorde Richard een yugo. Ik kwam hard met mijn hoofd op de grond en was helemaal duizelig. Ik judoode door en scoorde nog een koka. Niet genoeg voor de winst en ook niet genoeg voor de kruisfinales.

De uitslag:

  1. Tim Kuipers, Dojo ’t Loo
  2. Ferron Touw, Bos/Meester
  3. Roel Verlooi, Dojo ’t Loo