Pupillen B teamtoernooi KenAmJu

Voor de derde wedstrijd De eerste wedstrijd van het jaar. En nu echt in de -34kg. We deden mee aan het teamtoernooi in de Spaarnehal in Haarlem. Ons team was: -27kg: George van de Berg; -30kg: Ferron Touw; -34kg: Tijmen Brinkkemper; -38kg Timo de Jager; -42kg Tessa Wormer; -46kg Nicky Meijer en Luca Verheijen; -50kg: Nicky of Luca.
De wedstrijd was voor de pauze ingedeeld in poules. De eerste twee gingen daarna door in dubbele eliminatie, de rest kwam in de verliezers poule.
De eerste wedstrijd tegen KenAmJu 2 ging goed. Ik won zelf met ippon door een houdgreep. Een mooie ippon van Nicky zorgde ervoor dat we wonnen met 8-6. De tweede wedstrijd tegen SI Hoogland was heel spannend. Zewlf verloor ik met een yugo. Mijn uchi-mata viel net buiten de tijd. Uiteindelijk werd het 7-7 in matchppunten, maar we verloren op judopunten 25-30.
Na de pauze was de officiële opening. We moesten op de muziek per team de zaal inlopen. Erg leuk. De derde wedstrijd tegen Ben Rietdijk Sport die ook sterke jongens van Dojo ’t Loo had opgesteld werd ook spannend. George won verrasend snel met ippon. Ferron kon Tim Kuipers van zich afhouden en speelde gelijk. Ik moest tegen Dave Baltus van Dojo ’t Loo. Ik had al eens van hem verloren in Velserbroek dus ik wist wat me te doen stond. Ik ging als een tijger en ik scoorde een yugo met een overname. Die stand kon ik vasthouden tot het einde. Timo won verassend van de sterke Daan Groskamp. Als nog één wedstrijd winnen of gelijk en we konden verrassend van Ben Rietdijk winnen. Tessa en Nicky verloren dus de druk lag op de schouders van Luca. Hij deed het heel goed tegen Rombout van Amstel en kon de score lang op 0-0 houden. Zou het lukken? Helaas in de laastste zeven seconden een yugo tegen dus verloren. 7-7 in matchpunten en 20-25 in judopunten. In de vierde wedstrijd tegen Judoteam A-7 hadden we geen puf meer. We werden afgedroogd met 12-2. Dus einde van een leuk en goed georganiseerd toernooi.
Ben Rietdijk Sport werd uiteindelijk kampioen, Kenamju werd tweede.
Gelukje bij een ongelukje, nu waren we net op tijd thuis om naar de Simpsons film te gaan.

Een gedachte over “Pupillen B teamtoernooi KenAmJu”

  1. Hoi Tijmen,
    Het was zeker spannend!
    Zondag mocht ik nog meedoen in het 2e bij het Raspoort toernooi. Het ging niet zo goed, maar was wel een leuke dag.
    Ik zie je zondag!
    Daan

Reacties zijn gesloten.