Vestigingstoernooi 3e prijs

Tegen Shane Weeland In het vestigingsteam stond ik dit jaar in het team van Enkhuizen 1. We moesten strijden om de prijzen in de eerste klassen. We moesten vijf wedstrijden tegen andere teams van Bos/Meester. De eerste wedstrijd tegen Medemblik 1 was meteen al zwaar. Ik moest tegen Joël van Os. Tot vijf seconden voor het einde hadden we nog geen score. Toch wilde ik winnen. Dat was niet zo slim. In de laatste seconde een yugo tegen door een overname. Het team verloor met 6-12, De tweede wedstrijd tegen Huesmolen ging veel beter. Ik judode tegen Asena Simsek. Eerst scoorde ik een yugo met een beenhaakje. Ik probeerde nog een seoi-nage maar die mislukte, ik viel en kreeg een yugo tegen. Daarna op de grond kreeg ik Asena in een houdgreep, ippon. We wonnen met 12-6. De derde wedstrijd was tegen Medemblik 2 die vorig jaar net waren gepromoveerd. Ik moest tegen een jongetje met een gele band. Met een uchi-mata scoorde ik ippon. ons team won met 16-2. In de vierde wedstrijd tegen Kersenboogerd was het jammer dat zij twee gewichten misten. Ik had geen tegenstander. Weer wonnen we met 16-2. De vijfde wedstrijd tegen Bovenkarspel 1, het team waarin ik vorig jaar stond, werd spannend. Ik kon winnen tegen Shane Weeland met o-soto-gari. Er waren veel gelijkspellen en uiteindelijk verloren we met 10-8. In totaal werden we derde. We kregen allemaal een mooie medaille.