Internationale Open Alkmaarse 3e prijs

Foto van de prijsuitreiking Brr, heel vroeg opstaan vanmorgen want we moesten al om kwart over acht wegen. Sylvan en André Touw reden met ons mee want Ferron en Jelmer moesten pas ’s middags. Het Open Alkmaarse is een sterk en leuk toernooi waar je ook tegen buitenlandse jongetjes kan judoën. Ik deed mee in de -34kg. De groep van 25 jongetjes was verdeeld over twee poules. De beste twee per poule gingen naar de kruisfinale.
De eerste wedstrijd was tegen een Belgisch jongetje. Hij ging steeds omlaag hangen. Toen pakte ik zijn been en met te-guruma scoorde ik ippon. De tweede wedstrijd tegen een Frans jongetje. Dat was moeilijk judo. Hij deed niet veel maar ging steeds aan mijn nek hangen. Ik scoorde drie yugos met koshi-guruma en harai-goshi. Daarna waza-ari met tai-otoshi en de houdgreep vasthouden voor ippon. De derde wedstrijd kwam ik Sacha Bos van Dojo ’t Loo weer eens tegen. Sacha is sterk. Hij won met ippon door een ko-soto-gari. Dus naar de verliezersronde en alles op alles zetten om toch in de kruisfinales te komen. De vierde wedstrijd was snel afgelopen. Met een snelle eri-seoi-nage scoorde ik ippon. De vijfde wedstrijd tegen Antonio de Vries van Frits van de Werff. Hij pakte steeds bij mijn band en hij kon daarmee een worp maken voor yugo. Ik kreeg moeilijk vat op hem en tegen het einde van de wedstrijd in een alles of niets poging een eri-seoi-nage. Het ging niet helemaal goed maar wel waza-ari. Genoeg voor de winst. De zesde wedstrijd voor een plek in de kruisfinales. Mitchell Vane van Den Edel was mijn tegenstander. Het ging hard tegen hard maar ik kon hem wel sturen en technieken maken. Op de helft van de wedstrijd kreeg Mitchell een shido voor passiviteit. Dat was ook de eindstand, gewonnen met koka. De halve finale tegen Maxx Bruin van Randers de Geus. Ook een geduchte tegenstander. Twee keer pakte hij mij met een beenhaakje. Verloren met twee yugos en dus een gedeelde derde plaats.
uitslag:

 1. Sacha Bos – Dojo ’t Loo
 2. Maxx Bruin – Randers de Geus
 3. Tijmen Brinkkemper – Bos/Meester; Tim Banen – Schiedam

4 gedachten over “Internationale Open Alkmaarse 3e prijs”

 1. Hoi Tijmen,
  Jij ook gefeliciteerd met je 3e plaats in Alkmaar. Mooie uitslag op een groot toernooi. Weet nog niet of ik volgende week mee doe, zal wel zien. Anders alvast succes.
  Groeten Maxx.

 2. Hey Tijmen,

  Gefeliciteerd met je 3e plek in Alkmaar. Zie je waarschijnlijk wel in Den Helder.

  Groetjes

  Manuel Blaak

Reacties zijn gesloten.