Internationale Open Helderse 5e plaats

ActiefotoVanmorgen ging het allemaal wat langzamer want we waren allemaal een beetje ziek. Ik was wel misselijk maar ik wilde toch judoën. 30 jongetjes zaten in de poule van -34kg, verdeeld over twee matten. Dat zou dus zwaar worden want dat betekent veel wedstrijden en een kruisfinale.
De eerste wedstrijd stond ik tegen Budch Wagenaar van de Uitkomst. Ik kon Budch goed sturen en toen hij een tani-otoshi maakte, draaide ik me om en kwam half bovenop hem terecht. Toch kreeg hij een koka. Maar ik lag toch al op hem dus een houdgreep yoko-gatame. Na 25 seconden ippon. Tweede partij tegen Sacha Bos, een van de kanshebbers. Net als in Alkmaar won Sacha van mij. Dus naar de herkansingsronden en nog meer wedstrijdjes judoën. De derde wedstrijd was tegen Jorian Haas van Slingerland. Ik had hem nog nooit zien judoën, dus even aftasten. Halverwege de wedstrijd kon ik een yugo scoren met o-uchi-gari. Dat was de eindstand. Weer een ronde verder. De vierde wedstrijd was tegen Nick Appelboom van Randers de Geus, ook een onbekende. Met een overname op o-uchi scoorde ik een yugo. In deze partij mochten we lang op de grond doorgaan. Ik had wel de overhand, maar ik kon de houdgreep steeds niet lang genoeg vasthouden. De vijfde wedstrijd was Wesley van der Storm van Kenamju mijn tegenstander. Dat ging goed. Ik scoorde eerst een koka met tani-otoshi, toen een yugo met een heupworp en nog een yugo met been pakken. De zesde wedstrijd op mijn mat bepaalde of ik in de kruisfinales kon komen. Ik moest tegen Lucas Visker van Ben Rietdijk Sport. Het was een zware partij en we waren aan elkaar gewaagd. Op driekwart van de tijd kon ik hem werpen met een beenhaakje, koka, en kreeg ik hem in een houdgreep kesa-gatama. Ippon gewonnen en door naar de kruisfinales.
In de kruisfinales, de zevende partij, tegen Matthijs van Harten van Slingerland. Ik kende hem nog van het Bloembollentoernooi. Net als toen won hij van mij. Nu met een waza-ari door o-soto-gari. Jammer, net naast het podium met een gedeelde vijfde plaats, maar ik heb wel lekker gejudood en ik voel me weer kiplekker. Meester Eric, bedankt voor het coachen.
Uitslag:

 1. Twan van der Werff – Judo Yushi
 2. Richard van Dam – Kenamju
 3. Sacha Bos – Dojo ’t Loo en Matthijs van Harten – Slingerland

3 gedachten over “Internationale Open Helderse 5e plaats”

 1. Hoi Tijmen,
  Nog gefeliciteerd met je 1ste plaats vorige week. Prima gedaan weer. Het was zaterdag bij het Helders Open ook weer sterk bezet he.
  Jammer dat je net naast de prijzen zat. Zie je wel weer bij een volgend toernooi (volgend jaar).
  Groeten M@xx

 2. hallo tijmen
  ik heb je wedstrijd verslag even gelezen. het was toch wel goed he
  ik kan jullie anders niet bereiken want mijn hotmail adres doet het niet ik had het moeten vernieuwen. nu lees ik zo maar je
  wedstrijden. je doet het goed he
  veel groetjes van oma ook voor roos-marie en je vader en moeder
  oma trees

Reacties zijn gesloten.