Open Waterlandse eerste prijs

Het podium bij Waterlandse In Purmerend was vandaag het Open Waterlandse judotoernooi in de dojo van Kodokan. We waren lekker vroeg en we konden nog kijken naar de senioren. Iris Benjamins werd daar mooi eerste in een poule van mannen! Goed he? Mijn knie deed toch nog wel een beetje zeer maar ik mocht de kniebeschermers van Jelmer lenen. Bedankt Jelmer! De wedstrijden werden gespeeld in poules. Ik zat in een poule van vijf dus lekker vier wedstrijdjes judoën.
De eerste wedstrijd moest ik tegen Daan Streefkerk na wat heen en weer trekken over de mat kon ik hem met een uchi-mata werpen. Ippon en de eerste winstpartij binnen. De tweede wedstrijd was tegen Daniël Egmond. Hij judode wild en ik kon in het begin moeilijk vat op hem krijgen. Later ging het beter. Ik scoorde een yugo met een overname. Toen een waza-ari met tai-otoshi en daarna een ippon met een o-soto-gari. Tweede gewonnen. Toen de derde wedstrijd tegen Jorg van der Keur van Kodokan. Hij judode goed. Ik scoorde een yugo met o-soto-otoshi maar Jorg kon daarna ook een yugo scoren. Kevin Kishna coachde ons en gaf mij goede tips langs de kant. Aan het einde van de wedstrijd wierp ik hem met een heupworp voor een ippon, weer gewonnen. De vierde wedstrijd om de eerste plaats tegen Griffin de Haan van Johan van Heest. Griffin viel niet aan en ik scoorde yugo met o-uchi-gari. Toen ging Griffin wel aanvallen en na een tijdje kon ik mooi inkomen voor een schouderworp. Weer ippon en de eerste prijs was binnengehaald!
Kevin, bedankt voor het coachen, bij de wedstrijdtraining ga ik oefenen op de dingen die je hebt gezegd.

5 gedachten over “Open Waterlandse eerste prijs”

 1. Gefeliciteerd Tijmen!! Super gedaan!!
  Ik zie je zaterdag bij de open helderse
  Daan

 2. Hey Tijmen,
  Mooie site! Leuk dat je iets over mij heb geschreven 🙂 ben zelf ook nog steeds wel verbaasd dat het mij gelukt is hoor. Tot later!
  Groetjes Iris

 3. Hoi fam. Brinkkemper,

  Leuk dat jullie mijn filmpje gezien hebben!
  Ik zie dat het met jou ook goed gaat, Tijmen.

  Tot volgend jaar, dan ga ik weer aan een paar toernooien in noord-holland meedoen.

  Thijs

Reacties zijn gesloten.