Schaatswedstrijden basisscholen

foto van mij in mijn schaatstenue Op woensdag 28 november waren schaatswedstrijden op de schaatsbaan in Hoorn. De wedstrijden werden georganiseerd door het Atlas College in Hoorn. Alle basisscholen uit de omgeving deden eraan mee. Ik deed mee voor mijn school de Hussel. Ook al had ik nog maar één keer in mijn leven geschaatst, dit wilde ik niet missen. Van onze school deden ongeveer 10 kinderen mee. We hadden allemaal een rood t-shirt aan van de Hussel.
Op de ijsbaan aangekomen moesten we eerst even warmschaatsen. Daarna werden we ingedeeld in groepen en begonnen de wedstrijden. De meisjes begonnen en wij gingen op de ijshockeybaan warmrijden. Ik zat in de tweede groep van jongen groep-8. Er zaten ongeveer twintig jongetjes in mijn groep. Toen gingen we starten. Ik maakte niet zo’n goede start. Na een rondje lag ik op de zesde plaats. De eerste vijf zouden naar de finale gaan. Ik probeerde wat ik kon maar ik bleef op de zesde plaats. Ik ging wel hard want nummer vijf liep niet uit. De winnaar was een echte schaatser met een glad pak en echte race-klapschaatsen. Hij had een ronde voorsprong.
Niet naar de finale dus maar wel een hele leuke middag en niet slecht geschaatst voor de tweede keer op het ijs 😉
Nu maar hopen dat het gaat vriezen want dan gaan we zelf schaatsen.