Cios teamtoernooi 1e plaats

met de eerste prijs op de fotoVandaag mocht ik weer meedoen met het CIOS teamtoernooi in de Kennemersporthal in Haarlem. Dit jaar zat ik in Bos/Meester team 2 op de -34kg. Jelmer stond in team 1 op de -34 kg. Wij speelden in de tweede klasse. Ons team bestond uit: -27kg: Jeffery Loesberg en Melle van der Ham; -30kg: Daan Schipper en Brandon Borgstede; -34kg: Tijmen Brinkkemper; -38kg: Shane Weeland; -42kg Roy Vlasman; -46kg Thijs de Rijke en -50kg Floris Sanderman. Toch wel een sterke ploeg voor dit toernooi.
De eerste wedstrijd moesten we tegen Balance. Jeffrey verloor maar alle anderen wonnen met goed judo 12-2. Ik kon mijn tegenstander Lex vroeg in de wedstrijd op zijn rug gooien. Ippon. De tweede wedstrijd moesten we tegen Aarts-Sport. Die hadden niet zo’n sterke ploeg. Wij wonnen met overmacht alle partijen. 14-0. Ikzelf judoode tegen Naut, ik gooide hem achterover voor ippon. We waren eerste in de poule en gingen naar de kruisfinale. Daar ontmoetten we in de halve finale eerst Judoschool Goederaad. Hier werd om elk punt geknokt maar uiteindelijk wonnen we alle partijen 14-0. Mijn tegenstander was Younes Ghalim. Dat was een zware pot. Maar ik kon een yugo scoren door hem met een eri-seoi-nage te gooien. Na al dit sterke judo gingen we vol vertrouwen de finale in tegen Fitpoint. Ik stond tegen Daan Streefkerk. Hij kende me nog van de wedstrijd in Purmerend en bood nu meer weerstand. Ik scoorde een yugo met uchi-mata en aan het einde van de wedstrijd een waza-ari met seoi-nage. Met een houdgreep kon ik daar ippon van maken. We wonnen de finale met 10-4 en werden zo ongeslagen kampioen in de tweede klasse.
Het team Bos/Meester 1 judoode in de eerste klasse. Nadat ze alle wedstrijden hadden gewonnen moesten ze toch nog finale draaien tegen Judoschool de Lange. Op een of andere manier ging alles fout wat er fout kon gaan en verloren ze met 10-4. Jammer, maar de tweede plaats voor hun.

Een gedachte over “Cios teamtoernooi 1e plaats”

Reacties zijn gesloten.