ONNK Burgum

Actiefoto ONNKVandaag een lange rit door het Friese land om in Burgum te komen voor de Open Noord-Nederlandse Kampioenschappen. Een zwaar toernooi met sterke buitenlandse deelnemers. In mijn poule zaten Duitsters en Finnen. We zaten met 22 jongetjes in de poule van -34kg. We begonnen verdeeld over twee matten. Met mijn nieuwe blauwe band had ik er echt zin in.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Jonas Bogon van Hamburger Judo Verband uit Duitsland. Het was een zware pot maar ik scoorde al snel een yugo. Even later kreeg ik een shido omdat ik met één been uit de mat stapte. Toen ook nog een yugo tegen. Maar ik pakte meteen ook een yugo met een schouderworp. Met nog 10 seconden te gaan neemt hij een inzet van mij over en verlies ik toch nog. Dat heb je ook met Duitse voetbal ze scoren altijd in de laatste seconden. De tweede wedstrijd tegen Ivailo Dijkstra van SI Edwin Steringa. Ook een flinke knokker. Weer kreeg ik een shido. Nu omdat ik op mijn knieën viel pfff. Toen ging het electronische scorebord stuk en moesten we lang wachten totdat die weer was gemaakt. Even later scoorde ik yugo met een makikomi toen hij mijn been pakte. Met een tate-shiho-gatame scoorde ik een koka en dat was de eindstand. Na deze wedstrijd werden we samengevoegd. De derde wedstrijd tegen Omar Azouagh van Tori. Dat was een korte wedstrijd. Hij kwam in met o-soto-gari die ik kon overnemen. Ippon. De vierde wedstrijd tegen Renzo Brugman van Budo Jeroen Rauwerda. Kans op revanche voor vorig jaar. Renzo was moeilijk te werpen, maar ik merkte dat ik in het grondwerk sterker was. Met een o-soto-makikomi kreeg ik hem op de grond, yugo. Een stevige kesa-gatame zorgde voor ippon. De vijfde wedstrijd tegen Bekhan Zujbaraev van T.H. Eilbeck Hamburg weer zo’n Duitse vechtjas. De wedstrijd ging gelijk op en heel lang scoorden we niet. Helaas scoorde Bekhan toch een koka toen ik een worp deed en hij op zijn zij terechtkwam en ik op mijn kont. Toernooi afgelopen en maar twee wedstrijden van het podium.