Wim Bucheltoernooi 3e prijs

Podium Wim Bucheltoernooi Het Wim Bucheltoernooi is een sterk toernooi dat wordt georganiseerd door het district Noord-Holland. De juryleden van het district hadden hun regelmentsboekjes goed gelezen want ik mocht niet meedoen want mijn band was niet afgetekend in mijn judopaspoort. Normaal gesproken kijken ze daar niet eens naar! Gelukkig kon Frank Ensel, onze coach, op tijd zijn handtekening in mijn paspoort zetten. Dus ik kon toch wel meedoen. In mijn poule zaten 21 jongetjes. Bovendien hadden ze de wedstrijdtijd naar drie minuten verlengd, maar verder gewoon jeugdreglement. Dus het zou niet makkelijk worden.
De eerste wedstrijd moest ik tegen Jorg van der Keur van Kodokan. Ik had al eerder tegen hem gespeeld in Waterland. Na even aftasten kon ik hem op zijn rug sturen toen hij mijn broek vastpakte. Ippon, gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Thomas Beentjes van sportschool de Lange. Ik scoorde een yugo met een heupworp maar hij scoorde kort daarna ook een yugo met een overname. Dat was niet de bedoeling. Dus met een schouderworp gooide ik hem op de grond. Ippon, weer gewonnen. De derde wedstrijd tegen Rik Westerman van Karel Gietelink Sport. Dit was een zware pot. Eerst kon ik een yugo scoren door een overname. Daarna nog een yugo met een schouderworp. Tien seconden voor het einde nog een waza-ari met een schouderworp. De vierde wedstrijd was de finale tegen Richard van Dam van kenamju. Hij scoorde al snel een yugo met een overname toen kon ik met een heupworp een koka scoren. Ik kwam wel in een houdgreep maar kwam daar op tijd uit, Koka tegen. Daarna weet ik niet precies wat er gebeurde maar ik lag opeens op mijn rug. Verloren. Na deze wedstrijd moest ik heel lang wachten voor de partij om de tweede en derde prijs. De verliezerspoule werd eerst helemaal uitgespeeld. De vijfde en laatste wedstrijd tegen Jesse Wattimena van Hikari ging in het begin gelijk op. Maar toen we op de grond kwamen stond Jesse op en gooide mij met een tilworp. Ippon afgelopen. Was het zeker toch geen ne-waza? Dus met de derde prijs naar huis.
De prijzen werden uitgereikt door Nederlands kampioene Kitty Bravik die haar derde Dan kreeg voor haar goede judoprestaties.
Uitslag:

 1. Richard van Dam (Kenamju)
 2. Jesse Wattimena (Hikari)
 3. Tijmen Brinkkemper (Bos/Meester); Bas Koster (Cees Veen)

5 gedachten over “Wim Bucheltoernooi 3e prijs”

 1. Hoi Tijmen

  Ik heb net het verslag gelezen van vandaag.
  Je doet het fantastisch in het nieuwe jaar.
  groetjes oma trees

 2. Tijmen, goed gedaan hoor!, de schouderworp van het filmpje zag er mooi uit.

  Ed, Alice, Raymon en Joël

 3. Hi Tijmen,

  Hierbij wil ik je weer feliciteren met je goede prestatie op de Wim Bu. toernooi. Mijn dank voor de geplaatste link.
  Maar ik heb nu een vraag aan je vader, is het mogelijk dat je vader contact op neemt met mijn vader, hij wil graag met hem spreken. We waren vandaag namelijk speciaal voor jou en je vader naar de training gegaan in de Olympia hal hier in Enkhuizen. Maar tot onze spijt hoorden we dat jij op woensdag niet traint. Daarom proberen we het op deze manier.
  Als dit mogelijk is stuur aub een bericht naar mijn email adres.

  Gr. Kitty Bravik

Reacties zijn gesloten.