Internationale Hooglandse 5e plaats

actiefoto tegen Symen Geelen Vandaag het echte werk. Het 15e Internationaal Finextenso Hooglands Judo toernooi in Baarn. Mijn eerste grote toernooi in de min vijftien jaar. De betere judoka’s uit Nederland stonden in mijn poule ook een paar die zich vorig jaar al hadden geplaatst voor de NK. Hoe zou het gaan? Ik verwachtte er maar niet te veel van. We moesten lekker vroeg op want de weging begon al om half acht. Mijn clubgenoot Jelmer Touw, een van de favorieten deed ook mee, maar hij stond bovenaan de lijst en ik helemaal onderaan.
De eerste wedstrijd was tegen een Engels jongetje, Harisson Smith van Enfield Judoclub. Hij droeg de gele band, maar van mij mag hij wel een hogere band want hij vocht als een leeuw. De scheidsrechter zag in de drie minuten nogal wat scores over het hoofd dus zonder punten gingen we de golden score in. Na een poging tot een veeg kon ik hem op zijn rug sturen toen hij een worp inzette. Waza-ari en dus gewonnen. De tweede wedstrijd speelde ik tegen Symen Geelen van Topjudo Nijmegen. In het begin judode hij nogal wild en schopte tegen mijn benen. Ik scoorde een yugo met een schouderworp. Symen kreeg een shido voor zijn trappen tegen mijn been en meteen daarna kon ik nog een yugo scoren door hem achterover te duwen. Op de grond kreeg ik hem na veel wroeten in een houdgreep en dat werd ippon. De derde wedstrijd de halve finale, ik stond tegen Tom Verstraten van de Kroeven een sterke judoka. Hij pakte mij met een slimme o-uchi-gari, die kon ik echt niet meer overnemen meester Hans. Jammer, geen finale voor mij. Toen de vierde wedstrijd tegen Robin de Jong. Ook een sterke judoka. Weer snel afgelopen. Hij duwde mij op mij rug toen we allebei op onze knieën zaten. Ippon tegen en verloren en gedeeld vijfde. Toch wel tevreden met mijn resultaat. Na afloop nog met onze coach Tamás Bravik mijn leerpunten besproken. Daar ga ik de komende weken flink aan werken. Bedankt voor het coache Tamás!
Jelmer Touw werd kampioen door in de finale Tom Verstraeten te verslaan met een hele mooie ippon-seoi-nage.

3 gedachten over “Internationale Hooglandse 5e plaats”

  1. Ha Tijmen,
    prima gedaan hoor!!
    Wij zijn thuis aan het verbouwen, daarom staat de website stil, maar vandeweek werken we hem weer even bij. Ik ben wel wat minder aan het judoen, omdat ik klimmen ook erg leuk vind.
    Groetjes Daan

  2. heey alemaal ik zit nu op het rsg enkhuizen open dag 😀

Reacties zijn gesloten.