Judo X toernooi 2e prijs

Tweede prijs X toernooi 2008 Voor de derde keer dioe ik mee aan het Judo X toernooi en voor de derde keer heb ik de tweede prijs gehaald. Het toernooi werd georganiseerd door team Hayashi van WhoZnext En is voor alle judoka’s van Bos/Meester geboren in 1996 of jonger. Ik had gehoord dat er ook een stijlprijs zou zijn dus ik wilde een paar mooie worden laten zien. Ik zat in een poule met zwaardere jongetjes dus ik moest wel mijn best doen
De eerste wedstrijd was tegen Stef Koenis. Normaal judoot hij in de -42kg maar ik dacht wel dat ik kon winnen. Ik wilde snel een worp maken, maar dat was niet zo slim. Stef is toch te zwaar om zomaar in een schouderworp te vallen. Hij kon overnemen en zo stond ik dus binnen een minuut met een waza-ari en een yugo achter. Door hard knokken scoorde ik een waza-ari, een yugo en tenslotte de koka waarmee ik de wedstrijd won. De tweede wedstrijd tegen Timo de Jager. Wij zijn aan elkaar gewaagd de ene keer wint hij, de andere keer win ik. Maar altijd is het hard vechten met goeie scores. Nu was Timo echt te sterk. Met twee waza-aris was de wedstrijd voor mij verloren. De derde wedstrijd moest ik tegen Shane Weeland. Lange tijd geen score en veel kumi kata. Na anderhalve minuut scoorde ik een waza-ari door een makikomi en precies op het einde van de wedstrijd nog een waza-ari door een overname. De vierde wedstrijd was tegen Dion Harder. Dion probeerde een o-uchi-gari die ik kon overnemen, yugo. Op de grond kreeg ik hem in een stevige yoko-gatame, ippon. De tweede plaats was binnen van een leuk toernooi.