Westfriese bij Judo Yushi

tegen KodokanWe moesten helemaal naar Nieuw-Vennep voor de 4e ronde van de Westfriese Jeugd Judocompetitie. Vandaag moesten we het onderste uit de kan halen want we konden de eerste plaats van Judo Yushi pakken. We moesten tegen vier teams: Hikari, Judo Yushi, Kodokan en Ben Rietdijksport. Ons team bestond uit -24kg: Twan van Dijk; -27kg: Jeffrey Loesberg; -30kg: Ferron Touw en Daan Schipper; -34kg: Joël van Os en Tijmen Brinkkemper; -38kg: Timo de Jager; -42kg: -46kg Job Schimmel; -50kg: Nils de Koff en Alex Bos en op de -55kg Michelle Mensonides. We waren allemaal goed op gewicht en met onze speciale training van deze week waren we er helemaal klaar voor.
De eerste wedstrijd stonden we tegen Hikari. Joël draaide op de -34kg. We wonnen deze partij met 10/40 tegen 8/32 maar helaas kwam Timo hard op zijn pols terecht en na de EHBO ging hij naar het ziekenhuis. Ik hoop maar voor hem dat het niet is gebroken. De volgende wedstrijden zouden Joël en ik om beurten op de -38kg uitkomen. De tweede wedstrijd was om de koppositie tegen Judo Yushi. Ik stond op de -38kg. Opdracht aan mij was “minimaal gelijkspel”. Ik moest tegen een meisje, Tessa, dat fel vocht en moeilijk vast te pakken was. Gelukkig hield ik mij aan mijn opdracht en een gelijkspel was binnengehaald. Jelmer Touw stond met zijn 33kg op de -42kg. Hij vocht als een leeuw, nee als wel twee leeuwen en haalde ook een gelijkspel binnen. Tristan wist een belangrijke ippon te winnen en de zwaargewichten pakten ook hun ippon. Uiteindelijk wonnen we op judopunten 9/30 tegen 9/20. De derde wedstrijd was tegen Kodokan. Ik stond op de -34kg en kon winnen met twee yugo’s. Ons team won afgetekend met 15/50 tegen 3/10. De vierde wedstrijd tegen Ben Rietdijk. Ik stond op de -38kg. Zo kwam ik weer eens tegen Daan Groskamp. Halverwege de wedstrijd kwam ik door een beenhaak op mijn rug, ippon verloren. Jelmer nam het in de -46kg dapper op tegen Jamie Raijmakers. Hij won niet maar Jamie moest echt goed zijn best doen. Ons team won wel met 10/50 tegen 8/35. Zo staan we dus netjes op de eerste plaats van de competitie. Op 9 maart is de finaleronde in Beverwijk. Dan moeten we tegen Dojo ’t Loo, Tom v/d Kolk en tegen Hikari. Dat wordt nog flink knokken, we zijn er nog niet, maar het moet kunnen om kampioen te worden.

Een gedachte over “Westfriese bij Judo Yushi”

Reacties zijn gesloten.