3e Open Rabo Purmerendse budotoernooi, 1e prijs

1e prijs Open Purmerendse Het Open Purmerendse Judotoernooi is een leuk toernooi met poultje zodat je lekker een paar wedstrijdjes kan judoën. Ik zat in een poule van vier in de -34kg. Jelmer Touw, mijn clubgenootje zat daar niet bij, hij was ingedeeld in een andere poule van -34kg. Ik wilde net als de vorige keren weer op het podium komen en ik had er errug veel zin in.
De eerste wedstrijd moest ik tegen Jerryt Boersen van Dojo Tanoshii. Dat was binnen tien seconden afgelopen. Ik kon hem met een uchi-mata op zijn rug gooien, ippon. De tweede wedstrijd tegen Sven Kruidenberg van Dojo ’t Loo. Na even kumi kata een onduidelijke worp gingen we op de grond verder. Ik zetten een verwurging aan. Zat ie wel of zat ie niet? De scheidsrechter boog zich er eens over en gaf mij ippon. Weer gewonnen. De derde en laatste wedstrijd tegen Bodha Wallega van Dojo Tanoshii. Hij judoot snel en bewegelijk. Ik kon hem goed vastzetten en over de mat trekken. Eerst scoorde ik een yugo met soto-makkikomi. Daarna riepen mijn coaches dat ik moest vegen, maar ik hoorde dat niet. 😉 Met een uchi-mata kon ik ippon scoren en de eerste prijs binnenhalen.
Jelmer werd in zijn poule ook eerste.

3 gedachten over “3e Open Rabo Purmerendse budotoernooi, 1e prijs”

Reacties zijn gesloten.