JPT Toernooi Almelo, uitgeschakeld

tegen Martijn WoudstraVandaag, op mijn vader’s verjaardag, helemaal naar Almelo gereden voor vier wedstrijden maar zonder resultaat door scheidsrechterbeslissingen en een stomme fout van mij. Het was eerst een poule en daarna knock out met herkansing. Het was een zware poule met zestien deelnemers uit Nederland, Duitsland, Engeland en Oostenrijk.
De eerste wedstrijd tegen Bart Janmaat van Den Edel ging goed dacht ik, ik kon hem goed onder druk zetten maar hij hield af en ik kon niet scoren. Toen kreeg ik opeens een shido. Ik snap nog steeds niet waarom. Met een koka verloren. De tweede wedstrijd tegen Martijn Woudstra van JPT Almelo ging beter. Het begin was niet goed want ik kreeg een yugo tegen maar ik pakte hem terug met een schouderworp, waza-ari en even later een sode-tsurikomi-goshi achtige uchi-mata ippon. De derde wedstrijd tegen Cas Roeleveld van Hantei ging stom verloren. Ik scoorde eerst een koka met een overname en daarna een yugo met een schouderworp. Maar toen bleef ik iets te lang bokje zitten en ik kreeg een verwurging tegen. Verloren dus grrr 🙁 .
Omdat er drie in mijn poule dezelfde score hadden ging de hele poule door naar de knock out ronde. Mijn vierde wedstrijd was tegen Philipp Stockel van TV Jahn. We scoorden niet maar ik had wel de overhand in het staande gevecht, hij was op de grond iets beter. Toch vonden de scheidsrechters dat hij gewonnen had. Toen was het lang wachten tot de finale bekend was. Mijn tegenstander zat daar niet in en ik kon dus naar huis. En het was nog slecht weer ook.

2 gedachten over “JPT Toernooi Almelo, uitgeschakeld”

  1. Tijmen, allereerst gefeliciteerd met je vader, toch wel tof dat hij dat hele stuk met je meegaat op z’n verjaardag! Jammer dat het niet ging zoals je je had voorgesteld maar waarschijnlijk heb je vandaag toch weer wat geleerd, ook al is dat op dit moment moeilijk te accepteren. Goed geprobeerd en volgende keer beter. 😉

    p.s. Marcel en de andere familieleden ook van harte!

  2. Hoi Tijmen,
    Het was wel een pechdag vandaag he? Ik heb de video nog nagakeken maar ik snap ook nog steeds niet waarom jij die shido kreeg. Volgende keer ga ik weer op de tribune zitten hoor, papa als coach dat is niet zo’n goed idee.
    Kop op, volgende week in Purmerend heb je weer een kans.

Reacties zijn gesloten.