WFJJK tweede plaats.

Ons team met de 2e prijs van de WFJJK Vandaag stonden 28 teams in Beverwijk voor de finaleronde van de Westrfriese Jeugd Judocompetitie. Wij stonden aan kop in de eerste klasse en om die koppositie te houden zouden we alle wedstrijden moesten winnen. Ons team bestond uit: Twan van Dijk, Jeffrey Loesberg, Melle van der Ham, Ferron Touw, Daan Schipper, Joël van Os, Tijmen Brinkkemper, Timo de Jager, Roy Vlasman, Jelmer Touw, Job Schimmel, Tristan Hermans, Alex Bos, Nils de Koff, Michelle Mensonides en Laurens Olfers. Timo kon helaas niet op de mat want hij is nog geblesseerd. Joël en ik zouden afwisselend op de -38kg uitkomen. Tristan was te veel gegroeid om nog op de -42kg uit te komen. Jelmer en Roy namen zijn plaats in.
De eerste wedstrijd tegen Dojo ’t Loo was de wedstrijd van de waarheid. We moesten in de lichtgewichten minimaal één puntje halen en dan konden de zwaargewichten het afmaken. Twan kwam helaas vroeg in de wedstrijd waza-ari achter en hij scoorde niet genoeg om de winst te pakken. Jeffrey kwam op zijn rug terecht en verloor ook. Toen Ferron, zou hij nu misschien van Tim Kuipers kunnen winnen? Hij begon goed en scoorde een koka en een yugo. Maar helaas pakte Tim zijn been en stuurde hem op zijn rug. Daarna was ik aan de beurt tegen Sacha Bos. Sacha is een sterke judoka waar ik meestal niet van win. Halverwege de wedstrijd scoorde hij een waza-ari. Ik zette nog alles op alles maar scoorde niet. Aan het einde van de wedstrijd nam hij een worp over en was het afgelopen. Joël hield geen stand tegen Dave Baltus en we hadden vijf verliespartijen te pakken. Verloren dus. De zwaargewichten wonnen wel zoals verwacht. 8-10 verloren.
De tweede wedstrijd was tegen Tom van der Kolk. Ik stond op de -38kg. De jongen waartegen ik moest judode verdedigend ik gooide hem twee keer maar blijkbaar niet goed genoeg voor een score. Hiki-wake. Ons team won met 14-4.
De laatste wedstrijd tegen Hikari stond ik op de -34kg. Ik moest tegen Jesse Wattimena. In het Wim Bücheltoernooi won hij van mij. Dit keer niet. In een rommelige wedsrijd scoorden we allebei niet dus weer Hiki-wake. Maar deze wedstrijd wel lekker gedraaid. Ons team won weer met 10-8.
de Judoka’s van Judo Yushi won alle drie hun wedstrijden, ook al was soms het spannend, en zij werden kampioen. Dojo ’t Loo werd zeer verdiend derde. Ben Rietdijk vierde, Hikari Vijfde, Kodokan zesde en Tom van der Kolk, de kampioen van vorig jaar, werd laatste.

Een gedachte over “WFJJK tweede plaats.”

  1. hoi tijmen

    ik heb alles gelezen het was zeker wel een spannende wedstrijd.

    alle namen van grepen snap ik niet, maar dat is niet erg hè

    ik vind het erg knap van jullie hoor

    groetjes oma trees

Reacties zijn gesloten.