NK: kort avontuur voor mij; Jelmer kampioen

Actiefoto tegen Sander van Es Vandaag was het zover, mijn eerste Nederlandse Kampioenschappen. Helemaal naar Eindhoven om daar in een grote hal mee te doen in de categorie -34kg. Ik had van tevoren al gezien dat het een zware klus zou worden. De loting was ongunstig. Maar ik ging in de eerste plaats voor de ervaring. Samen met mijn clubmaatje Jelmer deed ik de warming-up. Hierbij werden we weer gecoachd door Tamás Bravik. Om twee uur begonnen de wedstrijden op mat 1
De eerste wedstrijd was ik vrijgeloot. De tweede wedstrijd stond ik tegen Sander van Es, een van de favorieten voor de eindzege, Sander is nog een maatje te groot voor mij. Ik kon zijn tempo niet volgen en ik kreeg een shido. Daarna komt hij onder mij door en scoort ippon met seoi-nage. De derde wedstrijd weer eens tegen Tim Kuipers. Ik judoode te voorzichtig en kreeg een yugo tegen. Die was niet meer terug te halen. Tim kan goed verdedigend judoën. Hij kreeg nog wel een shido voor passiviteit maar dat mocht niet meer baten. Even balen, grrr 🙁 maar toch mooi dat ik hier stond.
Mijn clubmaatje Jelmer ging heel goed. Door goed judo werd hij de kampioen. Alleen in de halve finale kreeg hij een puntje tegen. Verder was hij oppermachtig.
Zie hier de uitslagen

7 gedachten over “NK: kort avontuur voor mij; Jelmer kampioen”

 1. Tijmen, jammer dat het niet zo lekker ging maar je stond toch maar op het Nederlands kampioenschap!. Dit kan niet iedereen zeggen. Volgend jaar weer een kans.
  Groetjes Ed, Alice, Raymon en Joël

 2. Tijmen jammer niet in de prijzen.
  Maar jij stond wel bij nederlands kampioenschappen.
  En dat zijn er maar weinig die dit kunnen zeggen.
  Volgend jaar beter.

  Vriendelijke sport groeten.

  Luca Nicole en Arnold Verheijen

 3. Tijmen het is jammmer dat je niets gewonnen hebt, maar het was toch wel leuk om daar te zijn
  groetjes oma

 4. hoi Tijmen, jammer dat het niet is gelukt maar jij hebt nog twee jaar!! ik nog ééntje maar ik vond het toch een mooie ervaring tussen die grote gasten. Veel succes verder en misschien tot ziens,

  ruben van der steen

 5. Hoi Tijmen,

  Wij vonden het hartstikke leuk dat we jou nog hebben gezien in Eindhoven.
  Super dat je mee mocht doen op het NK judo!!
  Veel sportplezier,

  Fam. Kamma

Reacties zijn gesloten.