Tweede van Noord-Holland

Ik op het podium, tweede prijs De Noord-Hollandse kampioenschappen in Beverwijk zijn ook de voorronden van de Nederlande kampioenschappen over twee weken in Eindhoven. Samen met mijn clubgenootje Jelmer Touw kwam ik uit in de -34kg. Het is mijn eerste jaar in de -15 dus ik zou al blij zijn als ik een paar wedstrijdjes zou kunnen winnen. Het zou veel beter gaan dan ik had durven hopen.
In mijn poule streden ongeveer 12 jongetjes om de prijzen. De eerste wedstrijd was tegen Berend van der Wiel van Ben Rietdijksport. De wedstrijd begon goed. Ik kon een koka scoren met een beenworp. Ik kon hem goed conroleren. Toen ik hem in zijn nek pakte, greep hij mijn been. Daar had ik op gewacht. Ik zetten een sumi-gasehi in en Berend vloog over mij heen. Maar toen ik op mijn rug kwam riep de scheidsrechter al ippon. Verloren. Grr 🙁 Wat een vervelend begin. De coaches Hans Meester en Tamás Brávik praatten met me zodat ik de volgende wedstrijd weer scherp op de mat stond. Ik kon tenslotte nog tweede worden. De tweede wedstrijd, in de verliezerspoule, was tegen Mike Horrocks van Sportschool van den Dobbelsteen. Dat was een moeilijke wedstrijd. Twee keer mislukte een worp. Maar na een matte en een paar aanwijzingen van Tamás kon ik hem werpen met een o-soto-gari. Ippon. Berend had de halve finale verloren en zo kreeg ik een kans op een revanche in de derde wedstrijd. Sumi-gaeshi zou ik nu zeker niet meer proberen. Ik kon snel mijn pakking goed krijgen en Berend over de mat sturen. Met een harai-goshi kon ik Berend op zijn rug gooien. Weer ippon en bij de laatste vier. Dus ik had me al geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Toen de vierde wedstrijd tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. Een gevreesde tegenstander. Nog nooit heb ik van hem gewonnen. Maar ik had niets te verliezen en ik wist dat als ik mijn pakking goed kon krijgen dat ik dan een kansje zou hebben. In de wedstrijd kreeg ik het gevoel dat ik sterker was en begon Tim over de mat te slepen. Hij draaide echter steeds uit mijn worpen. Na drie minuten geen score op de borden en Golden Score. Rustig aan en loeren op mijn kans. Na een minuutje stak hij zijn been iets te ver naar voren en ik kon hem vegen, koka en gewonnen! Nu mocht ik nog tegen de verliezend finalist om de tweede plaats. Jelmer was intussen kampioen geworden en ik moest in de vijfde wedstrijd tegen Wouter van der Veldt van Tom van der Kolk om de tweede plaats. Tegen Wouter is het altijd moeilijk spelen. Hij judoot heel druk en zijn armen zwaaien overal in de rondte. Ik kreeg hem te pakken bij zijn hand. Toen hij vooruit liep knakten zijn vingers en ik had een shido te pakken en dus koka achter. Maar nog meer dan twee en een halve minuut te gaan dus hard aanvallen. Dat leverde niets op maar Wouter kreeg ook een shido, dus gelijk. Na drie minuten nog geen punten en dus weer Golden Score. Ik was wel moe maar eindelijk kreeg ik mijn pakking goed na zijn aanval met o-uchi-gari kon ik hem overnemen en ippon scoren. De tweede plaats gehaald en beretrots!! Jelmer eerste en ik tweede. Heel succesvol voor Bos-Meester.
Met Tamas onze supercoach (foto yudoyouri) Over twee weken gezellig naar Eindhoven. Ik hoop dat Tamás dan weer mee kan, want hij was vandaag een goede coach voor ons!

11 gedachten over “Tweede van Noord-Holland”

 1. Hoi Tijmen,

  Ten eerste wil ik je van harte feliciteren met je tweede plaats en tevens een reeks mooie overwinningen. Op zo een manier is het heel leuk om 2e te worden, je laatste partij is namelijk ook een winst partij (niet zoals bij de senioren). GEFELICITEERD! 🙂
  Ik kan me helemaal vinden in jou opmerking over dat Tamás (mijn broer) een goede coach kan zijn. Hij kon bij mij ook vaak het bloed onder mijn nagels vandaan halen ;)!
  Ik wens je heel veel succes toe op het NK in Eindhoven. Als je met dezelfde instelling en motivatie erheen gaat, ben je al een winnaar!! Hopelijk is Tamás daar ook aanwezig om je daarin te ondersteunen. Ik zal je in de gaten houden. 😀

  Good luck,

  GR. Kitty Brávik

 2. Hoi tijmen Gefeliciteerd met je Tweede plaats. Super gedaan,en nu op naar Eindhoven.
  Lekker genieten ervaring opdoen en misschien als alles meezit,wie weet.
  Denk om de appeltaartjes en tot morgen.
  Gr Jelmer en de rest

 3. Hoi Tijmen, gefeliciteerd met je 2e plaats, klasse hoor, zo zie je maar, na een moeilijke start kan het toch nog goed komen!!! 😉
  Tot morgen!~
  Groetjes Ed, Alice, Raymon en Joël

 4. Heey Tijmen,

  Bedankt maar het ging meer vandaag om jullie voor mij was het gewoon leuk maar gefeliciteerd en succes en op naar het NK-15.

  grt,

  Danny

 5. Hoi Tijmen,

  Van harte gefeliciteerd met een mooie 2e plaats. Knap gedaan in het eerste jaar van de -15.

  OOk jou wensen we veel succes in Eindhoven.

  Groetjes Fam. Kamma

 6. Hoi Tijmen,
  Goed gedaan mannetje! Papa is erg trots op je. Het was erg spannend, maar je hebt je partijen met goed judo op eigen kracht gewonnen.
  En we waren nog vergeten om Hans Meester te bedanken voor zijn inspirerende manier van coachen.

  Groetjes,
  Papa

 7. Hoi Tijmen,

  Van harte gefeliciteerd met je 2e plaats bij de noord hollandse.
  Heel veel succes bij het NK.

  Groetjes,
  danny petra shane en ian Weeland

 8. Hoi Tijmen,

  Wat knap dat je tweede bent geworden achter Jelmer. Ruben werd kampioen in de -50kg. Veel succes in Eindhoven enmisschien zien we elkaar daar wel. (Jullie moet later).

  grt,
  Ruben en Peter

 9. Hoi Tijmen,

  Gefeliciteerd met de 2e plaats, goed gedaan hoor.
  Veel succes bij het NK.

  Groetjes tante Els

 10. Hoi Tijmen,

  Goed gedaan hoor en succes in eindhoven.
  Zie je gauw weer ergens op de mat.

  Nicky

Reacties zijn gesloten.