Vuurtorentoernooi derde plaats

3e prijs vuurtorentoernooi Vandaag een lange judodag. Vanmorgen gingen we naar het wit-gele bandentoernooi bij Tom van der Kolk. Daar haalde mijn zusje de prijs voor de mooiste ippon. Vanmiddag naar het vuurtorentoernooi van Dun-Hong. Om meerdere redenen een toernooi om maar snel te vergeten. Een week voor het NK wilde ik wat dingetjes uitproberen. Helaas kon ik maar drie partijtjes draaien.
De eerste wedstrijd was tegen Rik Westerman van Gietelink. Dat verloor ik door een stomme actie. Ik zette te vroeg een worp in en scoorde yugo maar draaide zelf in een verwurging. Ik kon wel opstaan maar Rik bleef aan mijn nek hangen. Ik klopte af want ik wilde geen blessure oplopen. De tweede wedstrijd was tegen Nickelson Maria van Survival Do. Een gele bander die sterk judoot. Ik moest even wennen want hij kwam fel in. Na een half minuutje een waza-ari met een combinatie van o-uchi-gari en te-guruma. Daarna een houdgreep voor ippon. De derde wedstrijd tegen Tim Kuipers. Vorige week won ik nog, dit keer niet. Ik kreeg een shido omdat ik niet aanviel dus koka tegen. Ik was het er niet mee eens, maar er is niets aan te doen. Toen kwam ik te hoog met mijn arm en Tim pakte een kata-guruma. Ik kon hem wel blokken maar ik lette niet op en in de rebound scoorde Tim een yugo. Na drie minuten dus verloren. De vierde wedstrijd?tegen Sven Kruidenberg? Ja vergeet het maar. De juryleden hadden zich vergist en dachten dat ik al tegen Sven had gejudood. Mijn vader en de coach van Sven gingen nog klagen bij de jury, maar die wilden er niets aan doen. Toen was het te laat en het podium stond al op de mat. We kregen allebei de derde plaats. Ja daarvoor kom ik niet naar Den Helder! Ik kom om te judoën niet voor zo’n prijsje. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat er in andere poules ook fouten waren gemaakt. Ik weet dat de mensen erg hun best doen, maar ik ga voortaan niet meer bij het Vuurtorentoernooi judoën.

2 gedachten over “Vuurtorentoernooi derde plaats”

  1. lieve Tijmen

    Het is niet leuk, dat je niet alle wedstrijden hebt gespeeld, maar ik vind derde toch knap.
    en volgend jaar is er weer een andere bezetting, dan is het ook wel weer leuk
    oma

Reacties zijn gesloten.