ABS Combitoernooi 3e prijs

Podium ABS toernooiIn Dronten was het ABS Combitoernooi. Ik had ingeschreven met een gewicht van 34kg en was daardoor in de -38kg terechtgekomen. Ik wilde dat wel eens proberen. Mijn vriend Shane zat in dezelfde poule. Ik ben nog wel licht. Bij de weging was ik met mijn kleren aan 33½ kg. Ik zat in een poule van vijf met een paar sterke erbij. De eerste wedstrijd tegen Martijn Kreijkes van Judo Promotion Twente. Hier merkte ik het gewichtsverschil. Ik kreeg hem niet uit balans en moest verdedigend juodën. Ik kreeg een shido. Daarna verloor ik door een overname. De tweede wedstrijd tegen Shane Weeland. Shane pakte mij bij mijn been, maar ik kon mijn been binnendoor steken en Shane met uchi-mata gooien ippon. De derde wedstrijd tegen Robin van Brugge van Van Rheenen Sport. Hij scoorde snel een koka, maar ik merkte dat ik mijn pakking wel goed kon krijgen. Ik scoorde een koka met een overname, gelijk dus. Toen scoorde hij weer een koka met een o-soto-gari. Nu alles of niets, ik wilde op het podium komen. Robin is een stuk groter dan ik, dus ik kon er mooi onder komen voor een heupworp. Die leverde een yugo. Daarna nog een makikomi niet zo mooi maar daar scoorde ik een waza-ari mee. Gewonnen. De vierde wedstrijd tegen Timo Kern van Budo Ryu Kenshin, de kampioen van Oost-Nederland in de -38kg. Die was echt een maatje te groot voor mij. Eerst kreeg ik een waza-ari tegen en daarna een ippon tegen door ippon-seoi-nage. Maar wel derde prijs, toch tevreden. En er was een leuke prijsuitreiking met lasershow, harde muziek en rook.

2 gedachten over “ABS Combitoernooi 3e prijs”

  1. hoi tijmen, erg goed gedaan hoor derde in een hogere klasse terwijl het niet hofde! Das pas karakter. Er zijn er al genoeg die persé in een lichtere klasse willen uitkomen. Ze komen dan op het podium maar worden er niet beter van!

    Jij dus zeker wel!

    ga zo door,

    Ruben en Peter van der Steen

Reacties zijn gesloten.